29.2.12

Πέθανε ο Βασίλης Τσιβιλίκας


 Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία 70 ετών ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας. Σύμφωνα με τα όσα έγινα γνωστά ο ηθοποιός ένοιωσε ξαφνικά έντονο θωρακικό άλγος και οι συγγενείς του τον μετέφεραν αμέσως στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.
Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη επί σαράντα λεπτά προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως δεν τα κατάφεραν.
Ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει διαπρέψει στο θέατρο και στον Κινηματογράφο με δεκάδες επιτυχίες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.
 Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.
Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη. Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: