15.3.12

Μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών, για τα προϊόντα "χωρίς μεσάζοντες"

 Τις 3.000 έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής οι παραγγελίες στον δήμο Νεάπολης-Συκεών για πατάτες, λάδι, αλεύρι και ρύζι, απευθείας από τους παραγωγούς.

    Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμος, με τη συμμετοχή εκπρόσωπου του ΚΕΠΚΑ, των συλλόγων γονέων και άλλων φορέων, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης τόνισε ότι στόχος δεν είναι να αντικατασταθούν οι έμποροι, αλλά να ενταθούν οι δράσεις για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

    Σημείωσε ότι κατά τη διάθεση των προϊόντων θα υπάρξουν ταμειακές μηχανές και απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή εθελοντών, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες

    Η προθεσμία για παραγγελίες λήγει την Παρασκευή και κατόπιν θα αποφασιστεί η ημερομηνία διάθεσης. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο παραγγελίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του δήμου (www.sykies.gr) και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση symbouleutikos.sykies@n3.syzefxis.gov.gr ή να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. 

    Εξετάζεται, πάντως η πιθανότητα οι πολίτες να κληθούν κατά ομάδες 1000 ατόμων για την παραλαβή των προϊόντων
Θεαματική η ανταπόκριση των καταναλωτών
Από την πλευρά των καταναλωτών, θεαματική καταγράφεται η κίνηση των δηλώσεων παραγγελιών για τα πρώτα τέσσερα βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το αλεύρι, η πατάτα, το ρύζι και το λάδι. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, από χθες που άρχισε η επίσημη προθεσμία των δηλώσεων, στις υπηρεσίες του δήμου υποβλήθηκαν περισσότερες από 2.000 παραγγελίες. 
Με βάση την πρώτη πρόχειρη καταγραφή των περίπου 1.000 παραγγελιών, η ζήτηση για πατάτα ξεπερνά τους 30 τόνους, για αλεύρι τους 18 τ., για το ρύζι και το λάδι τους 9 τόνους. Οι δηλώσεις παραγγελιών θα συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (16.3.2012), για να ακολουθήσει αμέσως η οργάνωση της παράδοσης των προϊόντων στους καταναλωτές.
Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, οι υπηρεσίες του δήμου και το Γραφείο Καταναλωτή, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, εξασφάλισαν την ποιότητα των προϊόντων, η οποία, όπως αναφέρει, είναι πλήρως πιστοποιημένα και εγγυημένα. «Συνεργαστήκαμε με ειδικούς τεχνολόγους τροφίμων και υπηρεσίες για την πιστοποίηση της ποιότητας και υγιεινής των προϊόντων κι εξασφαλίσαμε την πλήρη ασφάλεια των καταναλωτών», τονίζει.

Προϊόντα και δηλώσεις παραγγελιών
Τα πρώτα προϊόντα με τα οποία ξεκίνησε το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες», με τα χαρακτηριστικά που τα συνοδεύουν, είναι τα εξής:
• Πατάτες Νευροκοπίου Δράμας: 0,25 ευρώ/κιλό 
• Αλεύρι Θεσσαλίας (τύπου 70%, ελληνικού σίτου με πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 και συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000): 0,48 ευρώ/κιλό σε συσκευασία 25 κιλών/12 ευρώ
• Ρύζι Χαλάστρας (Α΄Διαλογής, άριστης ποιότητας) σε συσκευασίες των πέντε κιλών: ΜΠΟΝΕΤ: 0,78 €/κ. - ΝΥΧΑΚΙ: 0,71 €/κ. - ΓΛΑΣΣΕ: 0,80 €/κ. - ΚΑΡΟΛΙΝΑ: 0,97 €/κ. 
• Έξτρα αγνό παρθένο ελαιόλαδο (Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΓΕ Λακωνίας με Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης, Ολοκληρωμένης Διαχείρισης - Οξύτητα: κάτω από 0,5 - Επικρατούσα Ποικιλία Ελιάς: Κορωνέικη και Αθηνολιά - Περίοδος Συλλογής Ελαιοκάρπου: 20.10.2011 έως 20.02.2012): 2,9 ευρώ/λίτρο σε συσκευασία τω 5L/14,50€ 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Καταναλωτή, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο παραγγελίας (www.sykies.gr) και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση symbouleutikos.sykies@n3.syzefxis.gov.gr ή να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Νεάπολης-Συκεών μέχρι και την Παρασκευή (16.3.2012), για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο ορισμός του χρόνου και τόπου παραλαβής των προϊόντων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών (9 π.μ.-9 μ.μ.), και συγκεκριμένα:
►Δ.Ε. Συκεών: Τηλ.: 2313.313117
►Δ.Ε. Πεύκων: Τηλ.: 2313. 502226 
►Δ.Ε. Αγ. Παύλου: Τηλ.:2310. 213160 
►Δ.Ε. Νεάπολης: Τηλ.: 2310. 671100, εσωτ. 123

Δεν υπάρχουν σχόλια: