3.3.12

"Ο Γλάρος Ιωνάθαν": Εταιρία φιλίας Γερμανών για την Ελλάδα!

«Σας ακούμε, σας βλέπουμε, σας αγκαλιάζουμε». Με αυτό το μήνυμα μια ομάδα Γερμανών στέλνει την συμπαράσταση της στον ελληνικό λαό!

Το «κίνημα» με τίτλο «Ο Γλάρος Ιωνάθαν» ιδρύθηκε από κατοίκους της πόλης Λίμπεκ. Πρόκειται, όπως λένε οι ίδιοι για μια εταιρία φιλίας με την οποία θέλουν να εκφράσουν την αγάπη και την συμπαράσταση τους στην χώρα μας.
"Ο Γλάρος Ιωνάθαν": Εταιρία φιλίας Γερμανών για την Ελλάδα! : «Σας ακούμε, σας βλέπουμε, σας αγκαλιάζουμε». Με αυτό το μήνυμα μια ομάδα Γερμανών στέλνει την συμπαράσταση της στον ελληνικό λαό!Το «κίνημα» με τίτλο «Ο Γλάρος  
Όπως υποστηρίζουν θεωρούν την Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης και θέλουν να κάνουν ότι μπορούν, για να σταματήσουν την παραπληροφόρηση τύπου «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες» και άλλα παρόμοια.

Ένας από τους σκοπούς της εταιρίας είναι να ανατρέψει τα στερεότυπα που υπάρχουν για τους Έλληνες στην Γερμανία, αλλά και για τους Γερμανούς στην Ελλάδα!«Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Γερμανοί δεν είναι κακοί άνθρωποι. Την αγαπάμε την Ελλάδα…», λέει μια από τους ιδρυτές στο Έθνος.

«Τα περί τεμπέληδων που ξοδεύουν τα χρήματα των χωρών του Βορρά είναι ψέματα. Δυστυχώς υπάρχει παραπληροφόρηση στην Γερμανία. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις», συμπληρώνει.

Πώς προέκυψε το όνομα

Όσον αφορά το όνομα της οργάνωσης προέκυψε από το γνωστό βιβλίο του Μπαχ «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον». Στο αλληγορικό μυθιστόρημα ο Ιωνάθαν απολαμβάνει την ελευθερία και την εμπειρία του να πετάει σε αντίθεση με τους άλλους γλάρους που βλέπουν το πέταγμα μόνο ως τρόπο να μετακινούνται και να πιάνουν την τροφή. Στο τέλος ο Ιωνάθαν αποκόβεται από  τους υπόλοιπους.

«Αυτό το μυθιστόρημα έχει πολλούς παραλληλισμούς με την Ελλάδα και την σχέση της με την Ε.Ε.», εξηγούν τα μέλη.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: