11.4.12

Το σύμβολο της Ρεάλ άλλαξε !!!!


Το σύμβολο της Ρεάλ άλλαξε !

Μουσουλμάνοι επενδυτές της Ρεάλ ζήτησαν να αφαιρεθεί ο σταυρός από το σήμα της ομάδας στα προϊόντα της που πωλούνται στις μουσουλμανικές χώρες


Tο χρήμα εξαγοράζει σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και το ιστορικό σύμβολο μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στον πλανήτη. Η Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάστηκε να αλλάξει το λογότυπό της, αφαιρώντας το σταυρό από το στέμμα της στις μουσουλμανικές χώρες που πωλούνται προϊόντα της!
Το συγκεκριμένο αίτημα προήλθε από επενδυτές της ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γιατί ο σταυρός δεν συνάδει με τα μουσουλμανικά τους "πιστεύω".
Έτσι τόσο απλά ένα ιστορικό σύμβολο που πρωτοεμφανίστηκε το 1920 στο σήμα της Ρεάλ ...εξαφανίστηκε.

Real Senza Croce
Εκείνη τη χρονιά μαζί με τον σταυρό, ενσωματώθηκε στο σήμα η κορώνα αλλά και το "Ρεάλ" στο όνομα μετά από απόφαση του βασιλιά της Ισπανίας Αλφόνσο του 13ου που έδωσε τον σχετικό βασιλικό τίτλο στον σύλλογο.
Όπως αναφέρει η Marca, οι άνθρωποι της Ρεάλ τονίζουν ότι η αλλαγή έγινε για να "αποφευχθεί κάθε μορφή σύγχυσης ή παρερμηνείας σε μια περιοχή όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι".
Παράλληλα συμπληρώνουν ότι είναι απλά ένα κόστος για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε έναν παγκοσμιοποιημένο πλανήτη.

Rm
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αφορά το ...νησί της Ρεάλ που θα εγκαινιαστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2015.
"Είναι ένα αποφασιστικό και στρατηγικό βήμα που θα ενισχύσει τη θέση του συλλόγου σε Μέση Ανατολή και Ασία", είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, στο πλαίσιο της παρουσίασης του "Real Madrid Resort Island".
Ένα βήμα που άλλαξε μέχρι και το σήμα της βασίλισσας!
Βήμα που έχει κάνει ήδη η Μπαρτσελόνα αφαιρώντας την οριζόντια κόκκινη γραμμή που σχηματίζει τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου στη φανέλα της που πωλείται στη Μέση Ανατολή.

Barcelona Middle East Logo
Πλέον σειρά παίρνουν τα σήματα των ιταλικών ομάδων, καθώς ο σταυρός των Μίλαν και Ίντερ "ενοχλεί" τους μουσουλμάνους.

Πηγή: sport24

1 σχόλιο:

football-freak είπε...

Terrible ... what's next????