10.5.11

AGROSENTI (AGRICULTURAL SENTINEL):Η ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΦΑ


ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ IMAGINE CUP 2011

Το AgroSenti (Agricultural Sentinel) είναι μία πλατφόρμα που απευθύνεται περισσότερο σε γεωργούς και καλλιεργητές . Σε πρώτο επίπεδο δίνει πληροφορίες για τον καιρό που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως επίσης και πρόγνωση του καιρού. Το AgroSenti εκτός από το να παρουσιάζει τον καιρό καταγράφει όλα τα δεδομένα σε μία βάση δεδομένων και με έναν ειδικό αλγόριθμο και χρησιμοποιώντας γνώση από την επιστήμη της γεωπονίας, πραγματοποιείτε μία πρόγνωση για ασθένειες και προβλήματα που πιθανών να προκύψουν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αυτή η λειτουργία δεν θα ήταν ολοκληρωμένη αν δεν έδινε και....
στους χρήστες του συστήματος και τις περιβαλλοντολογικά ενδεδειγμένες λύσεις. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν e-mail καθημερινά ώστε να ενημερώνονται για τις καλλιέργειες τους μαζί με όποιες λύσεις. Επίσης το στάδιο της άμεσης ενημέρωσης περιλαμβάνει και τα SMS τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για άμεση ενημέρωση (τυχών χαλαζόπτωση κ.α.).
Τέλος όσον αφορά την λειτουργικότητα της πλατφόρμας, υπάρχει και ένα εργαλείο οπτικοποίησης των δεδομένων καιρού που σε συνδυασμό με τον αλγόριθμο της πρόγνωσης ασθενειών και προβλημάτων είναι ενδεχομένως με datamining να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα στο μέλλον.
Επειδή ο σκοπός αυτής της πλατφόρμας είναι η καταπολέμηση της φτώχειας με την καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων και την αποδοτικότερη καλλιέργεια των εδαφών το μοντέλο που θα επιλέγαμε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Ο κάθε ένας που στηρίζει το AgroSenti στηρίζει και κάποιες επιλεγμένες οργανώσεις με κοινωνικό έργο με το ποσό και ποσοστό που ο καθένας επιλέγει.

http://www.studentguru.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...