Η κατανάλωση «Junk Food» μπορεί να προκαλέσει στειρότητα
Το «Junk Food» και ιδίως τα προϊόντα που περιέχουν τρανς λιπαρά, μπορούν να καταστρέψουν το σπέρμα των νέων ανδρών, όπως αναφέρει μια κοινή αμερικανική και ισπανική μελέτη.
Γιατροί από το Πανεπιστήμιο του Harvard και το Πανεπιστήμιο της Μούρθια, στη νοτιοανατολική Ισπανία, ανέλυσαν το σπέρμα από εκατοντάδες άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 22 και βρήκαν ότι εκείνοι που κατανάλωσαν ένα υψηλό ποσοστό junk food, είχαν φτωχότερη ποιότητα σπέρματος από αυτούς που κατανάλωσαν πιο υγιεινά προϊόντα.
Όλοι οι άνδρες αξιολογήθηκαν ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση και δεν είχαν άλλα προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν το αναπαραγωγικό τους σύστημα.
Το σπέρμα των ανδρών που κατανάλωναν πρόχειρο φαγητό διαπιστώθηκε ότι ήταν λιγότερο πιθανό να επιβιώσει στο ταξίδι της γονιμοποίησης με ένα ωάριο, ακόμη και αν οι άνδρες είχαν ένα φυσιολογικό βάρος και ασκούνταν.
Εν τω μεταξύ, μια ξεχωριστή μελέτη από την Ιαπωνία, διαπίστωσε ότι η μέτρια, τακτική άσκηση, μπορεί να είναι καλή για το σπέρμα ενός άνδρα. Συγκεκριμένα, η μελέτη μεταξύ 215 ανδρών έδειξε ότι εκείνοι που έλαβαν μέρος σε μια μέτρια άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα, είχαν σπέρμα πιο δυνατό από εκείνους που έλαβαν μέρος έχοντας κάνει μια πιο ελαφριά άσκηση.