27.6.11

Γράμμα από τις Βρυξέλλες στο Πέραμα


Αγαπητοί συμπολίτες μας εν τη Ευρωπαϊκή Ενώσει,

Πληροφορηθήκαμε μετά το Μνημόνιο 1 και ενόψει του Μνημονίου 2, του και μεσοπροθέσμου αποκληθέντος, ότι επί δεκαετίες δουλεύατε στις ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες της περιοχής σας έναντι ενός καλού μεροκάματου του τρόμου.

Συντηρούσατε τις οικογένειές σας, σπουδάζατε τα παιδιά σας για να γίνουν καλοί Έλληνες και συχνά-πυκνά θρηνούσατε την απώλεια κάποιου συναδέλφου σας, επειδή οι αρμόδιοι, συνεπικουρούμενοι από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, δεν φρόντιζαν να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που ορίζουν οι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί νόμοι. Και τούτο, διότι οι εργοδότες σας έπρεπε να εκμεταλλεύονται στο έπακρο όχι μόνο την τελευταία ικμάδα σας, αλλά και το τελευταίο λεπτό που θα μπορούσε να κυλήσει στις τσέπες τους.
Τώρα, όμως, οι καιροί άλλαξαν. Πλοία ούτε θα κατασκευάζονται ούτε θα επισκευάζονται. Με το Μνημόνιο 1 μείνατε άνεργοι. Ίσως και νωρίτερα. Δεν ξέρετε τί να πείτε στα παιδιά σας; Ούτε και εμείς ξέρουμε να σας πούμε τί να τους πεἰτε. Άλλωστε... μας είναι αδιάφορο. Γι’ αυτό και τώρα θα σας φιλοδωρήσουμε με ένα δεύτερο Μνημόνιο που θα επιτρέψει στη σοσιαλιστική κυβέρνηση - που σεις επιλέξατε με αδιάβλητες διαδικασίες - να συνεχίσει να ταΐζει τον κρατικοδίαιτο κομματικό κορμό της. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να εγκαταλείψετε πια το Fiataκι σας, το σινεμαδάκι σας και το ταβερνάκι σας. Πώς αλλιώς θα κατορθώσουν να συνεχίσουν οι συμπολίτες μας της Εκάλης να συντηρούν τις Cayenne και τις SLK τους, ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα ανεπτυγμένο κράτος στα βόρεια προάστεια των Αθηνών. Αν δεν απατώμεθα, σεις οι ίδιοι είχατε πόλεις-κράτη στην αρχαία Ελλάδα. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να σας ξενίζει η επάνοδος στην παράδοση.
Επίσης, θα σας συνιστούσαμε να μην κάθεστε στα ρεύματα και κρυολογήσετε, διότι ο σύντροφος Λοβέρδος έβαλε ταρίφα και στα δημόσια νοσοκομεία για ιατρική εξέταση. Το πρωί € 5, το απόγευμα € 75. Πάμφθηνα. Το ίδιο να προσέχετε και την υγεία των παιδιών σας. Προ πάντων, μην τα αφήνετε να παίζουν στις αλάνες, διότι αν τραυματισθούν κινδυνεύουν να σακατευτούν ή και να πεθάνουν. Άλλωστε, προτεραιότητα στα νοσοκομεία σας έχουν πλέον οι αλλοδαποί φίλοι όλων μας. Ναι αυτοί που ληστεύουν και σφάζουν, που επιδίδονται στο παραεμπόριο διαλύοντας το εμπόριο. Αυτοί που αποκαλούνται sans papiers από τους καθωσπρέπει συμπολίτες μας και μία πρώην, δυστυχώς, υφυπουργό σας. Αυτοί, τέλος πάντων, που κατακλύζουν και τις φυλακές σας. Αυτούς εσείς πρέπει να τους συντηρείτε εκουσίως παρέχοντας ανθρώπινη διαβίωση πίσω από τα κάγκελα, διότι αν μείνουν ελεύθεροι, θα πρέπει να τους συντηρείτε ακουσίως. Μην περιμένετε δε να σας σώσει η Αστυνομία, διότι είναι πάρα πολλοί οι πανάξιοι, τους οποίους οφείλει να προστατεύει προς διαιώνιση του είδους, εξ ου και δεν επαρκεί αριθμητικώς. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να φυλάσσει χιλιάδες Υπουργών, υφυπουργών, γραμματέων, ειδικών και γενικών, φαρισαίων, ειδικών συμβούλων, βολευτών, Προέδρων οργανισμών, παπαγάλων των ΜΜΕ, βοθροκαναλαρχών, τραπεζιτών κ.λπ. που έχουν ανάγκη αστυνομικής προστασίας έναντι υμών των ιδίων - αυτό το αντιγράψαμε από τη Τζούλια για να είμαστε ειλικρινείς - για να μπορούν απερίσπαστοι να επιδίδονται επί 24ώρου βάσεως στο θεάρεστο έργο της προώθησης των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων. Αναλογισθείτε ότι όλοι αυτοί ήδη εργάζονται για το Μνημόνιο 3, δηλαδή για εσάς. Έχει γίνει το casting και ξεπατώνονται στις πρόβες.
Μη διστάσετε να μας ζητήσετε διευκρινίσεις επί του μεσοπρόθεσμου, διότι οι εμπνευστές του βρίσκονται δέκα νοητικά επίπεδα πιο κάτω από σας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να σας εξηγήσουν με εύληπτο για σας τρόπο περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Δεν μπορούν να ανέβουν στο επίπεδό σας. Άλλωστε, και εμείς που τους βοηθούμε να εμπνέονται έχουμε κάποιο πρόβλημα. Και εμείς εκ των ενόντων πορευόμεθα, αλλά τουλάχιστον εμείς ξέρουμε τί σημαίνει ο όρος «εκ των ενόντων», ενώ αυτοί τον έχουν εκλάβει ως συνώνυμο του «σχεδιάζω με σοβαρότητα». Και το χειρότερο; Προσπαθούν να σας πείσουν ότι αυτό είναι αρχαιόθεν το περιεχόμενο του όρου. Η συντρόφισσά σας Άννα εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση. Τη συνδράμουν οι συντρόφισσές σας Έφη και Φώφη.
Με αγάπη και συμπόνοια, όση και ο πρωθυπουργός σας, οι υμέτεροι
Μανουέλ Μπαρουφόζο
Ολίγο Φρεν 


Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
skalamitsis@kalamitsis.gr

http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...