![κοτόπουλο, λαχανικά κοτόπουλο, λαχανικά](http://www.myself.gr/files/Image/Recipies/poulerika/2011/resized/kotopoulo_s_199_162.jpg)
Κοτόπουλο με χειμωνιάτικα λαχανικά
![](http://www.myself.gr/templates/default/images/v4.gif)
![](http://www.myself.gr/templates/default/images/v4.gif)
Υλικά
1 κοτόπουλο, περίπου
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1½ κιλό, σε μερίδες
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
6 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
6 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε χοντρά κομμάτια ή σέλινο
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα ή 1 φλ. ντοματάκια κονκασέ
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1 πρέζα ζάχαρη
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
αλάτι
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1½ κιλό, σε μερίδες
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
6 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
6 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε χοντρά κομμάτια ή σέλινο
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα ή 1 φλ. ντοματάκια κονκασέ
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
1 πρέζα ζάχαρη
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
αλάτι
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Προετοιμασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 6΄-7΄.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρασί, τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό, περίπου 1 φλ. τσαγιού, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά και η ελάχιστη σάλτσα του πρέπει να είναι δεμένη, να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μία μερίδα και κομμάτια λαχανικών.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Δείτε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ εδώ
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρασί, τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό, περίπου 1 φλ. τσαγιού, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά και η ελάχιστη σάλτσα του πρέπει να είναι δεμένη, να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μία μερίδα και κομμάτια λαχανικών.
![](http://www.myself.gr/files/Image/line.gif)
Δείτε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου