Κοτόπουλο με χειμωνιάτικα λαχανικά
Χρόνος προετοιμασίας: 65 λεπτάΜια καθαρά χειμωνιάτικη και πανεύκολη συνταγή.Για 6 άτομα
Υλικά
1 κοτόπουλο, περίπου
1½ κιλό, σε μερίδες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
6 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
6 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε χοντρά κομμάτια ή σέλινο
1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα ή 1 φλ. ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ κιλό, σε μερίδες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
6 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
6 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε χοντρά κομμάτια ή σέλινο
1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα ή 1 φλ. ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 6΄-7΄.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρασί, τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό, περίπου 1 φλ. τσαγιού, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά και η ελάχιστη σάλτσα του πρέπει να είναι δεμένη, να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μία μερίδα και κομμάτια λαχανικών.
Δείτε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ εδώ
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρασί, τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό, περίπου 1 φλ. τσαγιού, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά και η ελάχιστη σάλτσα του πρέπει να είναι δεμένη, να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μία μερίδα και κομμάτια λαχανικών.
Δείτε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου