23.11.11

Κόψτε τον....βήχα!!!!


Γνώρισε τρεις πρακτικούς τρόπους που οι γιατροί ισχυρίζονται ότι θα σου κόψουν το βήχα!
Με αιθέρια έλαια
«Οι εκκρίσεις που ρέουν στο πίσω μέρος του ρινοφάρυγγα προκαλούν βήχα σε πολλούς ανθρώπους. Αυτές οι οπισθορινικές εκκρίσεις μπορούν να προκληθούν από αλλεργική ρινίτιδα, από ιγμορίτιδα ή από κάποια άλλη ίωση», λέει ο Παναγιώτης Μπίσιας, πνευμονολόγος, επιμελητής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.  Ανακούφισε το αναπνευστικό σου σύστημα με αιθέρια έλαια. Ρίξε οινόπνευμα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέστε  1 ml αιθέριο έλαιο λεβάντας, 2 ml αιθέριο έλαιο θυμαριού και 4 ml αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Μετά πρόσθεσε καυτό νερό και σκύψε πάνω από το μπολ σκεπάζοντας το κεφάλι σου με μια πετσέτα. Κάνε εισπνοές για 5 λεπτά και επανάλαβέ  το 2 τουλάχιστον φορές τη μέρα για να δεις άμεσα αποτελέσματα.
Tα βότανα βοηθούν
Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασες μια γρίπη αλλά σε ταλαιπωρούν ακόμα τα κατάλοιπά της; «Ενα πολύ αποτελεσματικό βότανο στην καταπολέμηση του βήχα είναι η αλθαία», λέει η Εφη Παπακωνσταντίνου, παθολόγος και βοτανοθεραπεύτρια. Θεωρείται πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις βρογχίτιδας λόγω της περιεκτικότητάς της σε γλίσχρασμα που την κάνει ιδιαίτερα μαλακτική και επουλωτική.

Πρόσθεσε 1-2 κ.σ. ρίζα αλθαίας σε 2 λίτρα νερό και άφησέ το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Οταν ολοκληρωθεί το βράσιμο ρίξε μια χούφτα από μολοχάνθη. Αφησέ τα ίσα ίσα να βραχούν και πρόσθεσε 1 κ.σ. μέλι. Για να κάνεις το ρόφημα πιο καταπραϋντικό μπορείς να βάλεις και ρίζα γλυκόριζας.
Ανάπνευσε ελεύθερα«Συχνά η ατμόσφαιρα στο χώρο που ζούμε ή εργαζόμαστε δεν εξαερίζεται σωστά ή δεν έχει τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας. Γι' αυτό οι βρόγχοι επιβαρύνονται και προκαλείται ο μη παραγωγικός βήχας ή ξερόβηχας», λέει η Ευαγγελία Δανιήλ, πνευμονολόγος.

Ο υγραντήρας παράγει ατμό που βοηθάει στη διατήρηση της υγρασίας στο δωμάτιό σου. Στον υγραντήρα μπορείς να προσθέσεις αιθέρια έλαια. Αν δεν θέλεις να αγοράσεις υγραντήρα, απλά βράσε νερό σε ένα κατσαρολάκι, τοποθέτησέ το πάνω από το καλοριφέρ και πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.
 πηγη: myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...