2.12.11

Χριστούγεννα 2011 στην Πλατεία Αριστοτέλους




Τα χριστούγεννα φέτος αυξάνονται οι επιλογές... 
Στον άξονα της Αριστοτέλους μέχρι την Αρχαία Αγορά αλλά και στους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης θα χτυπά φέτος η «καρδιά» των Χριστουγέννων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.





 Ηδη, ένα εντυπωσιακό καρουζέλ και ένα παγοδρόμιο τοποθετήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ εργασίες γίνονται και στους χώρους της Εκθεσης, όπου από αύριο και ώς τις 8 Ιανουαρίου ανοίγει τις πύλες του ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο με ποικίλες δράσεις.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης δε θα στήσει φέτος το γνωστό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ούτε και το καραβάκι που αποτελούσαν σταθερά στοιχεία του εορταστικού διάκοσμου της πόλης. Η νέα διοίκηση επέλεξε ένα άλλο μοτίβο, στο πλαίσιο του οποίου υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), το οποίο με τη σειρά του συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρία για τη δημιουργία θεματικού πάρκου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στον άξονα της Αριστοτέλους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η συμφωνία προέκυψε στο πλαίσιο των επαφών και της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με επαγγελματικούς φορείς της πόλης και κατόπιν πρότασης του ΕΕΘ με τη θετική γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου. (...) Στόχος της συμφωνίας είναι η ''χριστουγεννιάτικη γιορτή'' της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη δράση που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή, να γνωρίσει την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και να προσελκύσει τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης». Ετσι ο δήμος θα επιτρέψει τη χρήση κοινόχρηστου χώρου της οδού και της πλατείας Αριστοτέλους, από τη λεωφόρο Νίκης έως το άγαλμα Βενιζέλου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου .
Μία εντυπωσιακή ρόδα έχει ήδη τοποθετηθεί στην Αριστοτέλους στο άγαλμα του Βενιζέλου

Τι θα περιλαμβάνει το 2011:
Στο πλαίσιο αυτό, στην πλατεία Αριστοτέλους, κάτω από την οδό Μητροπόλεως, προβλέπεται η τοποθέτηση φωτεινού πλωτού δέντρου αστεριών μέσα στη θάλασσα, μικρή σκηνή για διάφορα δρώμενα, παγοδρόμιο με τρεις παγόδες, τρενάκι και καρουσέλ, εκ των οποίων ήδη έχουν στηθεί το μίνι παγοδρόμιο και το τρενάκι.
Το τρενάκι θα αποτελεί το σημείο αναφοράς
Στο χώρο πάνω από τη Μητροπόλεως, προβλέπεται η τοποθέτηση περιπτέρου – σπιτιού δράσης για δημιουργικό εργαστήριο, συστοιχία τεσσάρων δέντρων ώστε να δημιουργούν σκηνικό χριστουγεννιάτικο, καθώς και κουτιού - ταχυδρομείου από πλεξιγκλάς για τα γράμματα των παιδιών προς τον Αγιο Βασίλη. Επίσης κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν επιστύλια φωτεινά διακοσμητικά και οκτώ έως δώδεκα σπίτια τα οποία θα διατεθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο άγαλμα Βενιζέλου, έχει ήδη τοποθετηθεί ρόδα και σειρά έχουν ένα τρενάκι, ένα καρουσέλ και ένα περίπτερο – σπίτι δράσης. Επίσης, θα υπάρχει χώρος συναυλιών και θα γίνει μεγαφωνική εγκατάσταση για ανακοινώσεις και μουσική σχετική με την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα.
Επιπλέον το Επαγγελματικό Επιμελητήριο δεσμεύτηκε κατά την παρουσίαση της πρότασης, μέσω του αναδόχου του, για το στολισμό του δημαρχιακού μεγάρου με την τοποθέτηση μιας φωτεινής βροχής – κουρτίνας και του πεζόδρομου της οδού Αγίας Σοφίας με φωτισμό τύπου οριζόντιας κουρτίνας.

πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποτε σκοπευουν να τα κανουν ολα αυτα ομως???? δεν θα επρεπε ηδη να εχουμε μπει στο κλιμα..???

Ανώνυμος είπε...

ME ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΗ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. ΣΤΗ ΘΕΣΕΙ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΕΝΑΚΙ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΓΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΓΥΦΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ. ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ? ΙΧΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ. ΜΟΝΟ ΓΥΦΤΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΑ. Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟ!

ΕΦΗ ετών 56 είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΑΝ ΔΕΝΤΡΟ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΤΡΕΙΜΕΝΑ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΣ ΦΩΤΙΣΗ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ!!

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...