12.12.11

Καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων χιλιάδες Έλληνες!!!

Δεν έχει προηγούμενο ο αριθμός των πολιτών που σπεύδουν στις κατά τόπους εφορίες τις τελευταίες ημέρες για να παραδώσουν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα εκ νέου αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.

 Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, κυρίως μεγάλου κυβισμού, καταθέτουν τις πινακίδες τους, αφού το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου τους, ιδίως εάν συνυπολογίσει κανείς και την τιμή της βενζίνης αλλά και την έκτακτη εισφορά για τα οχήματα άνω των 1928 κυβικών έως το 2014, καθιστά απαγορευτική τη χρήση των οχημάτων τους. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι τις 30 Nοεμβρίου του 2011 καταγράφηκε συνολική αύξηση των καταθέσεων πινακίδων, στις ανά την Ελλάδα Δ.Ο.Υ, που αγγίζει και το 200% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ενώ οι επικεφαλής των Εφοριών εκτιμούν πως το Δεκέμβριο θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων. 

Ενδεικτικό είναι πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» που αναφερόταν σε μια πρωτοφανή κίνηση, στην κατάθεση δηλαδή των πινακίδων ακόμα και από τα οχήματα που διατηρούν μεγάλα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων! Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο Κρήτης μόνο από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχουν κατατεθεί πάνω από 10.000 πινακίδες! 





ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ
 Τι πρέπει να γνωρίζετε όμως για τη διαδικασία; Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες πρέπει να έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών και να μην έχει κάποια απλήρωτη κλήση για παράβαση ή κάποιο χρέος που να αφορά στο αυτοκίνητό του. Αν διαπιστωθεί έστω και ένα χρέος από μια κλήση αυτό πρέπει να εξοφληθεί ή να ρυθμιστεί. Επίσης πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει μαζί του την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και τις πινακίδες, το δίπλωμα και την ταυτότητά του και να απευθυνθεί στο τμήμα αυτοκινήτων της εφορίας. Η εφορία κρατά τις πινακίδες για έναν χρόνο. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...