25.2.11

ΚΡΙΚΕΛΑΣ “ΤΕΛΟΣ” – ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

“****Οι φωτογραφίες στους τοίχους της ταβέρνας είναι αδιαφιλονίκητη απόδειξη πως όλοι οι επώνυμοι πολιτικοί, αρχηγοί κρατών, διάσημοι ηθοποιοί, ξένοι αστέρες έχουν καθήσει στο τραπέζι του Κρικέλα και έχουν γευτεί την ελληνική κουζίνα του. Η ιστορία του “Κρικέλα” αρχίζει το 1939 όταν ένα χαρισματικό και ταλαντούχο άτομο ο Γιώργος Κρητικός αποφάσισε να ξεκινήσει ένα μικρό ταβερνάκι στην τότε εξοχική περιοχή της Θεσσαλονίκης, το Βότση.

Οι ικανότητες και τα ιδιαίτερα χαρίσματα του καθώς και η εντιμότητά του σαν επαγγελματίας τον βοήθησε στο να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση που η φήμη της γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδος και οι γεύσεις της έγιναν αποδεκτές από τους απαιτητικότερους γευσιγνώστες.
(Μέχρι) Σήμερα λειτουργούσε στο κέντρο της πόλης, οδός Σαλαμίνος 6, μπροστά στο λιμάνι, με σεβασμό στην παράδοση των τόσων ετών. Τα παιδιά του Γιώργου Κρητικού, συνέχισαν με την ίδια αφοσίωση και μεράκι αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας τους.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνταν ήσαν αγνά εγχώρια χωρίς χημικές προσμίξεις και οι προτεινόμενες γεύσεις πάμπολες. Μπορούσες να βρεις από την παραδοσιακή φασολάδα μέχρι το καλύτερο Ρωσικό χαβιάρι. Προσέφερε τεράστια ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά, ψάρια, πουλερικά, κυνήγι, μαγειρευτά σπιτικά φαγητά και κρέατα. Παραδοσιακά πολίτικα γλυκά με επιδόρπια ποτά ολοκλήρωναν το απολαυστικό γεύμα.
Το εστιατόριο είχει πολλές διακρίσεις, και κέρδισε το βραβείο Gourmet 2006 – 2007 .
Κάβα πληρέστατη. Όλα τα εμπορικά ελληνικά κρασιά, πολύ μεγάλη ποικιλία από μικρά κτήματα καλοσερβιρισμένα από τα γνωστά φιλικά πρόσωπα που εδώ και δεκαετίες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σαν άριστοι επαγγελματίες στους απαιτητικούς καλοφαγάδες.
Όμορφο και φιλικό περιβάλλον, πρώτης ποιότητας υλικά, εκσυγχρονισμός στον εξοπλισμό, άριστος επαγγελματισμός, οι λόγοι που κρατούν τον Κρικέλα εδώ και 70 χρόνια περίπου, πρώτο στην καρδιά των απανταχού καλοφαγάδων****.
Με αυτά τα λίγα “διαφημιζόταν” η πιο διάσημη ταβέρνα της Θεσσαλονίκης στο διαδίκτυο και δεν χρειαζόταν άλλα λόγια και μεγάλα…. Μεγάλη ήταν πραγματικά η φήμη της. Από τη Κυριακή η ταβέρνα ‘ΚΡΙΚΕΛΑΣ” δεν υπάρχει. Από το περιβάλλον του επιχειρηματία Θανάση Κρητικού γνωστοποιήθηκε, ότι τα παιδιά του έχουν ήδη ακολουθήσει άλλους δρόμους και ο ίδιος, κουρασμένος, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί.
Στα τραπέζια του “ΚΡΙΚΕΛΑ” κάθησαν και γεύθηκαν Ελληνικούς μεζέδες, ο Γκαγκάριν, η Φέϊ Νταναγουέϊ, η Ρίτα Χέϊγουόρθ, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Καρέζη, ο Μινωτής, ο Θεοδωράκης, όλοι οι πρωθυπουργοί των τελευταίων 60 χρόνων, εκατοντάδες πολιτικοί, καλλιτέχνες και άλλες διασημότητες.

 πηγη: tsoutsouneros.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...