26.11.10

10 Καλύτερες Ταινίες Όλων Των Εποχών



Και ναι ! Οι Top 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών- όπως ψηφίστηκαν από κοινό και κριτικούς στο IMDB (Internet Movie Database)- και κάποιες άγνωστες πληροφορίες για αυτές!
 







10. The Dark Knight (2008)
Για να προετοιμαστεί για το ρόλο του Joker, ο HeathLedger «εξαφανίστηκε» σε ένα μοτέλ για περίπου 6 εβδομάδες, προσπαθώντας να κατανοήσει και να εισχωρήσει στην ψυχολογία του ήρωα του. 



Αφιερώθηκε στο να αναπτύξει το κάθε τικ του ήρωα, στη φωνή και σε εκείνο το σαδιστικό γέλιο (συγκεκριμένα για αυτό, ο σκοπός του ήταν να δημιουργήσει έναν δικό του τόνο, χωρίς να αντηχεί τον ήχο του γέλιου του Jack Nicolson στο ρόλο του Joker).


 O Ledger φαντάστηκε την εμφάνιση του Joker σαν ένα συνδυασμό του Sid Vicious, frontman των SexPistols, και του Alex De Large, από το Κουρδιστό Πορτοκάλι!

 


9. Η φωλιά του Κούκου (1975)
Η ταινία γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ένα ψυχιατρείο. Πολλοί όμως από του κομπάρσους που χρειάστηκαν ήταν ήδη ασθενείς του!


Ο ρόλος τον οποίον ερμήνευσε ο Jack Nicolson είχε προσφερθεί προηγουμένως στον Marlon Brando και στον Gene Hackman.


Αυτή είναι η δεύτερη ταινία που καταφέρνει να κερδίσει τα σημαντικότερα βραβεία των Όσκαρ μετά από 40 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερο Προσαρμοσμένο Σενάριο, Καλύτερος Άντρας Πρωταγωνιστής, Καλύτερη Γυναίκα Πρωταγωνίστρια.





8. 12 AngryMen (1957)
Ολόκληρη η ταινία, εκτός από 3 μόνο λεπτά, γυρίστηκε σε ένα δωμάτιο, το δωμάτιο των ενόρκων.


Η ταινία χρησιμοποιείται συνήθως σε σχολεία και εργαστήρια για να επιδείξει την ομαδική δουλειά, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ξεπερνιούνται οι διαμάχες στον εργασιακό χώρο.





7. Schindler's List (1993)
Είναι η πιο ακριβή ασπρόμαυρη ταινία που έχει γυριστεί μέχρι στιγμής!
Ο σκηνοθέτης, Steven Spielberg, δεν μπορούσε να πάρει άδεια για να γυρίσει σκηνές μέσα στις φυλακές του Auschwitz, οπότε οι σκηνές με το στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι γυρισμένες έξω από τις πύλες, με σκηνικό φτιαγμένο από την άλλη πλευρά της περιοχής.


Το τραγούδι που παίζει όταν ο Schindler μπαίνει στο μπαρ και συναντά τους Ναζί υπαλλήλους ονομάζεται «Por Una Cabeza». 



Το ίδιο τραγούδι έπαιζε σαν ταγκό στις ταινίες «True Lies» και «Scent Of A Woman».




6. PulpFiction (1994)
Σε όλες τις σκηνές της ταινίας που εμφανίζεται πακέτο με τσιγάρα είναι η ίδια πάντα μάρκα: Red Apple. Red Apple τσιγάρα εμφανίζονται σε όλες τις ταινίες του Tarantino.
Σύμφωνα με το περιοδικό NME, oCurt Cobain και η σύζυγος του Courtney είχαν προταθεί αρχικά για το ρόλο του dealer και της γυναίκας του.




5. Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος (1966)
Το κλειδί ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος ηθοποιός για το ρόλο του «Άντρα χωρίς όνομα», όπως εξομολογείται ο σκηνοθέτης, Sergio Leone. 



Η αγαπημένη του τηλεοπτική σειρά ήταν το «Rawhide» και έτσι αποφάσισε πως ο συμπρωταγωνιστής Clint Eastwood θα ήταν τέλειος για το ρόλο του μυστηριώδη ήρωα.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η ταινία ανήκει στην τριλογία «Dollars Trilogy», όχι με την παραδοσιακή έννοια όμως. 



Το μόνο που παραμένει σταθερό και στις τρεις ταινίες είναι η παρουσία του Eastwood!




4. Inception (2010)
O σκηνοθέτης, Christopher Nolan, είχε δηλώσει πως δεν ήθελε κανέναν άλλον, πέρα από τον Leonardo Di Caprio για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Ο Nolan είχε πάρει έγκριση για την ιδέα του από τους Warner Bros το 2002, αλλά έκανε 8 χρόνια για να ολοκληρώσει το σενάριο!





3. The Godfather Part ll (1974)
Η ταινία είναι ανάμεσα στις δύο μόνο ταινίες-sequel που κατάφεραν να αποσπάσουν το Όσκαρ για την Καλύτερη Ταινία (η άλλη ήταν το «Lord of the Rings: The Return of the King»).


Ο Robert De Niro (που υποδύθηκε τον νεαρό Don Corleone) είναι ο ένας από τους τρεις μόνο ηθοποιούς που κατάφερε να κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία του σε γλώσσα διαφορετική από τα Αγγλικά (οι άλλοι δύο ήταν ο Roberto Benigni και η Sophia Loren).





2. The Godfather (1972)
Η ταινία αυτή ήταν η μόνη στα είκοσι χρόνια, στην οποία ζητήθηκε από τον Marlon Brando να περάσει από οντισιόν!


Πριν σκοτωθεί κάποιος στην ταινία, φαίνεται κάπου ένα πορτοκάλι!


Εξαιτίας του μικρού προϋπολογισμού και των χαμηλών προσδοκιών για την ταινία, οι σκηνοθέτες ήταν πολύ διστακτικοί να την αναλάβουν. 



Γνωστοί σκηνοθέτες, όπως ο Richard Brooks και ο έλληνας Kώστας Γαβράς την είχαν απορρίψει. Ακόμα και ο Francis Ford Coppola είχε αρνηθεί, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε καθώς χρειαζόταν επειγόντως τα χρήματα!




1. Η τελευταία έξοδος- Ρίτα Χέιγουορθ (1994)
Τα περιττώματα στα οποία κυλιόταν ο Andy στην σκηνή της απόδρασης είναι στην πραγματικότητα σιρόπι σοκολάτας.



 Μάλιστα, ένας φαν της ταινίας που είχε επισκεφτεί το χώρο γυρισμάτων ανέφερε πως ένα μέρος της σήραγγας μυρίζει ακόμα σοκολάτα!
Η ταινία της Ρίτα Χέιγουορθ που βλέπουν οι κρατούμενοι είναι η Gilda (εξ ου και ο τίτλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...