26.11.10

Παγκόσμιο ρεκόρ με ένα ρεζερβουάρ βενζίνης

Ένα Volkswagen Passat σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση που καλύφθηκε ποτέ από αυτοκίνητο με ένα μόνο γέμισμα του ρεζερβουάρ....



Το πετρελαιοκίνητο Passat Bluemotion έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες διανύοντας απόσταση 2.464 χιλιομέτρων - όσο δηλαδή απέχει το Λονδίνο από τη Μάλαγα της Ισπανίας- χωρίς να σταματήσει για ανεφοδιασμό.



Η μέση κατανάλωση του πεντάπορτου αυτοκινήτου ήταν 145 km/l, πολύ μεγαλύτερη από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν 103 km/l.



Ένας μέσος Βρετανός οδηγός, που διανύει συνολική απόσταση 16.000 περίπου χιλιομέτρων το χρόνο, χρειάζεται να ανεφοδιάσει το αυτοκίνητό του με καύσιμα επτά φορές το χρόνο ή μία φορά κάθε 52 ημέρες.



Ο οδηγός του Passat των 1.600 κυβικών, Gavin Conway, ταξίδευε 33 ώρες και 53 λεπτά, με μέση ταχύτητα 70 km/h. Για τρεις ημέρες, οδηγούσε από το Maidstone στο Kent μέχρι τα Νότια της Γαλλίας και πίσω, μέχρι να μείνει τελικά από καύσιμα λίγο έξω από το Calais.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...