21.3.11

Οδήγηση αυτοκινήτου μέσω ...κινητού!!! (βίντεο)

BMW
Δυο ιδιοφυείς κινέζοι προγραμματιστές, ο An Jiaxuan μαζί με έναν φίλο του, κατάφεραν με την βοήθεια της Nokia Asia να πετύχουν κάτι που φάνταζε αδιανόητο: Να ελέγξουν από απόσταση μια BMW σειράς 1 μέσω μιας εφαρμογής που έφτιαξαν για το Nokia C7 και φυσικά αφού έκαναν τις απαραίτητες μετατροπές στο αυτοκίνητο.

Αρχικά έγραψαν τον κώδικα και δημιούργησαν την εφαρμογή μέσα σε 20 μέρες. Στη συνέχεια, έκαναν 7 δοκιμές σε διάφορα αντικείμενα, από κούκλες και παιχνίδια μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές. Κι αν οι περισσότεροι θα ήταν ευχαριστημένοι που έφτασαν ως εκεί, οι πολυμήχανοι κινέζοι προγραμματιστές θέλησαν να κάνουν το μεγάλο βήμα, δοκιμάζοντας να τηλεκατευθύνουν μια ολόκληρη BMW!
Έτσι μετά από την εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων στην BMW και ύστερα από αρκετές δοκιμές, έβγαλαν το αυτοκίνητο στον δρόμο και όπως θα δείτε κατάφεραν να το οδηγήσουν αποκλειστικά μέσω μιας εφαρμογής στο Nokia C7, η οποία επιτρέπει το στρίψιμο του τιμονιού, φρένο, γκάζι κλπ.
Επόμενος στόχος τους, όπως λένε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, να κάνουν το ίδιο και μ’ένα αεροπλάνο…

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...