Τέσσερα
βρέφη από τρεις χώρες διεκδικούν τον τίτλο για το ποιο βρέφος «σπάει
το ρεκόρ» των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη. Ο ΟΗΕ, πάντως,
αυτή τη φορά δεν θα ανακηρύξει «νικητή» του συμβολικού αυτού τίτλου.
Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Γης, με τρεις χώρες να διεκδικούν τον τίτλο για το ποιο βρέφος σπάει το συγκεκριμένο ρεκόρ.
Δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ, διεκδικούν τη γέννηση σήμερα του βρέφους που «σπάει το ρεκόρ» των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη, χωρίς να κινδυνεύουν να διαψευστούν από τον ΟΗΕ που αυτή τη φορά δεν θα ανακηρύξει «νικητή» του συμβολικού αυτού τίτλου.
Το ίδιο τίτλο διεκδικεί ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά και ένα βρέφος που γεννήθηκε στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.
Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, μια από τις πλέον αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση του δικού της «υποψήφιου», 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ. «Η χώρα μας αρχίζει στην Καμτσάτκα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι το νεογέννητο αυτό είναι το πρώτο που γεννήθηκε στη Ρωσία την ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια», τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής.
Περίπου 7.400 χιλιόμετρα μακρυά, στον θύλακο του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.
Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου. Η οργάνωση παρακολουθούσε επτά εγκύους στο Ουτάρ Πραντές, στο οποίο τα ποσοστά γεννήσεων είναι πολύ υψηλά. Η μικρή Ντανίκα είναι το τέταρτο νεογέννητο που διεκδικεί μέχρι τώρα τον περιζήτητο τίτλο. Γεννήθηκε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα σε δημόσιο νοσοκομείο της Μανίλας.
Τα Ηνωμένα Εθνη όρισαν την 31η Οκτωβρίου 2011 ως την ημέρα που ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους, δώδεκα χρόνια μετά το ρεκόρ των έξι δισεκατομμυρίων. Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σαράγεβο ως τον «νικητή», όμως αυτή την φορά ο οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.
«Kόσμος γεμάτος αντιφάσεις»
«Έναν κόσμο γεμάτο αντιφάσεις» κατήγγειλε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν την ημέρα που ο πλανήτης είδε να γεννιέται ο επτάκις δισεκατομμυριοστός κάτοικός του. «Κοιτάξτε γύρω σας. Διαβάστε τους τίτλους των εφημερίδων. Ο λιμός στο Κέρας της Αφρικής, οι συγκρούσεις στη Συρία και αλλού, διαδηλώσεις εναντίον της αυξανόμενης οικονομικής ανισότητας από τη Wall Street ως τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη», δήλωσε ο Μπαν.
«Ο κόσμος μας είναι γεμάτος φοβερές αντιφάσεις. Πλεόνασμα στα τρόφιμα, την ώρα που ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι πεινούν. Πλούσια ζωή για τους λίγους και φτώχεια για πολλούς άλλους», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Νέα Υόρκη. «Σκεφτείτε τα παιδιά σας. Σκεφτείτε το μέλλον με όραμα. Αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη οικονομική κρίση. Για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου η δημοσιονομική λιτότητα είναι στην καθημερινή διάταξη. Όμως ακόμη και σε δύσκολους καιρούς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χάσουμε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο», συνέχισε.
«Σήμερα καλωσορίζουμε αυτό το παιδί, τον επτάκις δισεκατομμυριοστό άνθρωπο. Ταυτόχρονα, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ηθική και πραγματική μας υποχρέωση να κάνουμε αυτό που πρέπει για εκείνη ή εκείνον», υπογράμμισε ο Μπαν.
«Είμαι ένας από τα 7 δισεκατομμύρια, όπως και εσείς. Μαζί, συνεργαζόμενοι με αλληλεγγύη, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα 7 δισεκατομμύρια θα είναι δυνατά», κατέληξε.
πηγή: ant1online.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου