22.11.11

Θεωρίες συνωμοσίας που έγιναν ταινίες!


 Πέντε  ταινίες συνομωσίας, που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.
Ιδού:
JFK (1991)
Τα γεγονότα: Ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονείται και ο Εισαγγελέας της Νέας Ορλεάνης Τζιμ Γκάρισον αναθεωρεί το πόρισμα της Επιτροπής Γουόρεν, προσπαθώντας να αποδείξει πως η αρχική έρευνα κουκούλωσε τα συμβάντα.
Η ταινία: Ο Όλιβερ Στόουν εξερευνά την πολιτική δολοφονία του αιώνα με τον πιο διφορούμενο τρόπο, υπονοώντας πως η ίδια η κυβέρνηση των ΗΠΑ τράβηξε τη σκανδάλη και γίνεται στόχος έξαλλων Αμερικάνων που τον κατηγορούν ως προδότη. Ο Κέβιν Κόστνερ στο ρόλο του Εισαγγελέα από τον Νότο προσπαθεί να απομακρυνθεί από το προφίλ του ομορφόπαιδου (και γι' αυτό βάζει γυαλιά μυωπίας).
Το παράκανε: Εντάξει να πεις ότι οι ΗΠΑ είναι ικανές για όλα, ακόμη και για τη δολοφονία του ίδιου τους του Προέδρου, αλλά από εκεί μέχρι την περίφημη Θεωρία της Μίας Σφαίρας, χρειάζεται ένα σατανικά αφελές μυαλό.
Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου (All the President's Men, 1976)
Τα γεγονότα: Πραγματοποιείται διάρρηξη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος των Δημοκρατικών, στο Ξενοδοχείο Γουότεργκεϊτ. Αργότερα αποκαλύπτεται ότι οι δράστες σχετίζονταν με την καμπάνια επανεκλογής του Προέδρου Νίξον και ο ίδιος αναγκάζεται να παραιτηθεί.
Η ταινία: O πασίγνωστος απολογισμός του Σκανδάλου Γουότεργκεϊτ από τον Άλαν Πάκουλα. Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ντάστιν Χόφμαν πρωταγωνιστούν στους ρόλους των δημοσιογράφων Γούντγουορντ και Μπέρνστιν που αποκάλυψαν την πραγματική συνωμοσία, ωθώντας έναν Πρόεδρο σε παραίτηση.
Το παράκανε: Mόνο με το πόσο συμπαθητικούς έκανε τους κεντρικούς χαρακτήρες. Καλοί δημοσιογράφοι ήταν, δεν ήταν και άγιοι. Άσε που μετά από αυτή την ταινία πήγαν κι ήρθαν τα ανέκδοτα για το Βαθύ Λαρύγγι.
The Boys From Brazil (1978)
Τα γεγονότα: O Άγγελος του Θανάτου, ο γιατρός-τέρας των Ναζί Γιόζεφ Μένγκελε επέζησε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και κατέφυγε στη Λατινική Αμερική, παραμένοντας άφαντος μέχρι σήμερα.
Η ταινία: O Γκρέγκορι Πεκ, σε μία έμπνευση κάστινγκ, ενσαρκώνει τον Δόκτορα που μετά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης βρίσκει νέο πεδίο δράσης στη Νότιο Αμερική. Ο Λόρενς Ολίβιε ως Έζρα Λίμπερμαν (Εβραίος, προφανώς) προσπαθεί να σταματήσει μία σειρά φόνων που συνδέονται με τον διεστραμμένο γιατρό. Σκηνοθετεί ο Φράνκλιν Σάφνερ («Patton»).
Το παράκανε: Λίγο, στο τέλος, όταν έβαλε τον Μένγκελε να φτιάχνει κλώνους του Χίτλερ, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα δραπέτευσαν και στην κοινωνία (ήθελε και σίκουελ μάλλον). Το τρελό είναι ότι, παρά το παρατραβηγμένο της ιστορίας, ο Σάφνερ κάνει το τουίστ να μοιάζει ανατριχιαστικά πραγματικό.
Ο Αγνοούμενος (Missing, 1982)
Τα γεγονότα: O Aμερικανός δημοσιογράφος Τσαρλς Χόρμαν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1973, αμέσως μετά το ματωμένο πραξικόπημα στη Χιλή για την ανατροπή του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Η ταινία: O Κώστας Γαβράς σκηνοθετεί τον Τζακ Λέμον στο ρόλο του συντηρητικού πολιτικά Εντ, που προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για την εξαφάνιση του ρεπόρτερ γιου του σε μια ξένη χώρα (το όνομα της Χιλής δεν αναφέρεται ποτέ) και ανακαλύπτει τελικά πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δε λέει όλη την αλήθεια.
Το παράκανε: Καθόλου. Για την ακρίβεια, το φιλμ ξεκινάει με τη δήλωση του Γαβρά ότι τα γεγονότα που ακολουθούν είναι αληθινά και κλείνει με έναν αφορισμό από το State Department.
The Insider (1999)
Τα γεγονότα: O Τζέφρι Γουίγκαντ εκδιώκεται από την υψηλή του θέση στην καπνο-βιομηχανία και αποφασίζει να δημοσιοποιήσει στην γνωστή εκπομπή «60 Λεπτά» τις κακές πρακτικές της πρώην εταιρείας του, που ενισχύουν την εθιστική ιδιότητα του τσιγάρου.
Η ταινία: Αλ Πατσίνο, Ράσελ Κρόου και Μάικλ Μαν στην καρέκλα του σκηνοθέτη συνθέτουν έναν ιστό παράνοιας, απειλών και καταπίεσης για τον κεντρικό χαρακτήρα που σκιαγραφείται ως ήρωας, μόνος εναντίον όλων.
Το παράκανε: Αγαπάμε Μάικλ Μαν, αλλά εδώ το παράκανε. Έπρεπε δηλαδή να παρατήσουν τον πρωταγωνιστή και η γυναίκα του με τα παιδιά του; Ήταν ήδη αρκετά ηρωικός όταν στάθηκε απέναντι στον κολοσσό του τσιγάρου, αλλά ο Μάικλ έπρεπε να τον κάνει ηρωικό και μόνο...
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...