22.11.11

Τα 10 καλύτερα ξεχασμένα αντικείμενα σε αεροδρόμια

Υπάρχει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Κέντρο Αζήτητων Αποσκευών Unclaimed Baggage Center . Ιδρύθηκε το 1970 από τον Doyle και Sue Owens, αυτό το μοναδικό στο είδος του κατάστημα βρίσκεται στους πρόποδες του Appalachian Mountains στο  Scottsboro της  Alabamaτης. 
Σίγουρα έχουμε βιώσει  εκείνες τις στιγμές στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο βλέποντας μια βαλίτσα να γυρνάει ξανά και ξανά σε αναζήτηση κάποιου για να την αρπάξει και να την διεκδικήσει σαν δική του. Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει σε αυτές τις βαλίτσες και πού καταλήγουν, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αναρωτιέστε πια. Τώρα ξέρετε.
Unclaimed Baggage Center
 

Πάνω από ένα εκατομμύριο κομμάτια περνούν μέσα από αυτό το ειδικό κατάστημα κάθε χρόνο. Περίπου το 60% είναι τα είδη ένδυσης. Το υπόλοιπο 40%  σχετίζεται με κάμερες, ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, αθλητικά είδη και κοσμήματα. 

Μετά από 90 ημέρες από την ειλικρινή παρακολούθηση εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών, τα στοιχεία αυτά δηλώνονται αζήτητα φορτίου και  είναι διαθέσιμα προς πώληση σε αυτό το απίστευτο κατάστημα.

Σύμφωνα με τα λόγια του Bryan Owens, του γιος του ιδρυτή της εταιρίας:  «Πολλοί από τους επισκέπτες μας έρχονται ξανά και ξανά. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται για πρώτη φορά το κατάστημα μας αλλά και αυτοί που είναι μεταξύ αυτών  που εγκαταλείπουν συχνά τα πράγματα τους, ο καθένας απο αυτούς απολαμβάνει την αίσθηση της περιπέτειας να δουν τι θησαυρούς μπορούν να βρουν μεταξύ των χαμένων αντικειμένων που εκτίθενται στο κατάστημα. "
 

 Ακολουθεί μια λίστα από τα δέκα από τα πιο παράξενα (και πιο πολύτιμα) πράγματα που έχουν βρεθεί μέσα στις ξεχασμένες  βαλίτσες.


  

Hoggle puppet
    






1.Τον  Hoggle .Πρόκειται για την αυθεντική μαριονέτα από την ταινία  Labyrinth με πρωταγωνιστή τον David Bowie. Δεν είναι προς πώληση και είναι μέρος της μόνιμης έκθεση του μουσείου.







 Μουμιοποιημένο γεράκι




  


2. Μια βαλίτσα Gucci  με αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα, το οποίο ήταν ένα μουμιοποιημένο γεράκι σε ένα συρρικνωμένο κεφάλι που χρονολογείται από το 1500 π.Χ., Αυτόν τον απίστευτο θησαυρό ο οποίος βρέθηκε στη βαλίτσα την  δεκαετία του 1980  τέθηκε στον οίκο δημοπρασιών Κρίστις και πωλήθηκε  σε πλειοδότη.





 
Live Rattlesnake








     3.Ένα κροταλία !!κι όμως κατάφεραν να περάσουν ζωντανό φίδι σε ένα αεροπλάνο.

    

 


Naval Guidance System



 4. Ένα σύστημα καθοδήγησης (guidance system)  αξίας 250.000 δολαρίων το οποίο ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.Παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές!!!
 
    

 
Loaded Barbie Doll








5. Μια κούκλα Barbie η οποία ήταν γεμισμένη  με $ 500 σε μετρητά. Προοριζόταν για το καλύτερο δώρο γενεθλίων.

    

 
A Full Suit of Armor








6. Μια πανοπλία.Οι υπέυθυνοι ασφαλείας προφανώς δεν αφήσαν τον ιδιοκτήτη να την φορέσει στην καμπίνα κατά τη διάρκεια της πτήσης.....



Violin


   


 
  7. Ένα  βιολί 200 χρόνων!!!Το μονάδικό αυτό κομμάτι χρονολογείται περίπου το 1770 και επίσης δεν είναι προς πώληση αλλά είναι μέρος της μόνιμης έκθεση του μουσείου.



5.8-Carat Diamond
 

  


8. Μια συνηθισμένη  κάλτσα, η οποία περιείχε  διαμάντι 5,8 καρατίων σε ένα δαχτυλίδι .





      



NASA Space Shuttle Camera








9. Μια φωτογραφική μηχανή σχεδιασμένη για το διαστημικό λεωφορείο της  NASA !!!!!Παραδόθηκε στις αρχές.

   

 
40.95-Carat Natural Emerald
   






10. Ένα φυσικό σμαράγδι  40,95 καρατίων




 




Πως γίνεται να χάθηκαν - ξεχάστηκαν αυτά τα πράγματα και να μην αναζητήθηκαν είναι απορίας άξιο!!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...