24.12.10

Όταν ο Άγιος Βασίλης γράφει γράμμα στο παιδί σας.






Γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, συγγενείς μπορούν να δώσουν ένα χεράκι στον χοντρούλη κύριο με την άσπρη γενειάδα αυτά τα χριστούγεννα και να γράψουν ένα γράμμα εκ μερους του στα παιδιά που το περιμένουν.

Δεν χρειάζεται να είστε συγγραφέας ή λογοτέχνης για να κάνετε κάτι τέτοιο, φαντασία, καλή διάθεση και πολλή αγάπη γι αυτό που κάνετε χρειάζεται!

Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε το στυλ του γράμματος που θα γράψει ο Αγιος Βασίλης. Θα είναι μικρό γράμμα ή μεγάλο; Σε τί θέλετε να αναφερθείτε στο γράμμα; Μπορείτε να συμπεριλάβετε και την κυρία Βασίλη , τα ξωτικά, η τα ελαφάκια...και τον Ρούντολφ!

Μην ξεχνάτε οτι ο Αγιος Βασίλης είναι αστείος και έχει χιούμορ! Το γράμμα του λοιπόν μπορεί να έχει κάτι το χιουμοριστικό όπως « Ελπίζω τα ελαφάκια μου να μη σε ξύπνησαν με την προσγειωσή μας στην σκεπή του σπιτιού σου», ώστε να κάνουν την εμπειρία του γράμματος ακόμα πιο διασκεδαστική. Καλό θα είναι το γράμμα αυτο να μην έχει «απειλές» του τύπου «δε θα σου φέρω δωρο αν δεν εισαι καλό παιδί», γιατί  ο σκοπός του είναι να φέρει χαρά και να νιώσει το παιδί κατι το μαγικό, όχι να αισθανθεί μια απο τα ίδια...

Μια ωραία ιδέα είναι να συμπεριλάβετε στο γράμμα και κάποιες λεπτομέρειες γιατί αρέσει στα παιδιά να νιώσουν οτι τα ξεχωρίζει και τα θυμάται...Αναφερθείτε στα μπισκότα που του άφησαν το προηγούμενο βράδυ, στο μαγαζί με τα παιχνίδια που τους αρέσει, στα μέρη που κάνουνε βόλτα και τα κοιτάζει που παίζουνε...Μην ξεχάσετε να τα επιβραβευσετε στο γράμμα αυτο για τα θετικά τους στοιχεία και επιτεύγματα (για σχολείο, για υπομονή με αδερφάκι...πάνες, πιπίλα...κλπ)
Αν το παιδί είχε γράψει απο πριν γράμμα στον Αγιο Βασίλη, καλο θα είναι να αναφερθει  στο οτι το έλαβε και αν του έκανε και κάποιες ερωτήσεις μπορεί να του «απαντήσει» σε αυτές , κανοντας το να νιώσει ακόμα πιο όμορφα.

Το σημαντικότερο είναι να γράψετε το γράμμα αυτο μέσα απο την καρδιά σας και αν έχετε δυσκολία με το ξεκίνημα, μπορείτε να βρείτε στο ιντερνετ έτοιμα γράμματα και να τα αλλάξετε στα μέτρα σας! (http://www.santaprintables.com/)

Αν το παιδάκι σας έχει αγωνία ,επειδη δεν έχετε τζακι και τον προβληματίζει απο πού θα μπει ο Αγιος Βασίλης, μπορείτε στο γράμμα να τον βοηθήσετε αναφέροντας ένα άλλο μέρος απο όπου θα περάσει!
Αναφέρετε πόσο πολυ ανυπομονεί να έρθει ο Αγιος Βασίλης και  επίσης δεν είναι κακή ιδέα να αναφερθείτε και στο ζωάκι που έχετε στο σπίτι, σαν να το γνωρίζει ο Αγιος Βασίλης.

Μπορεί να θυμίσει στα παιδιά οτι την παραμονή χριστουγέννων καλό θα είναι να κοιμηθούν νωρίς καθώς και το οτι τα χριστούγεννα μιλάνε για αγάπη, ζεστασιά, και  οτιδήποτε αλλο πιστεύει η οικογένεια σας.

Μπορείτε να παραδώσετε το γράμμα σε έναν ιδιαίτερο φάκελο αλλά ακόμα και αν δεν έχετε  κάνει καποια φοβερή προετοιμασία, μην ανησυχείτε γιατί και μόνο η χαρά του γράμματος θα κάνει το παιδί σας να μην προσέξει τιποτα απο αυτα που ίσως εσάς σας αγχώνουν!


Σαμπά Ναταλί

πηγη: www.childit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...