19.12.10

Μίλι Βανίλι: Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της μουσικής

Μίλι Βανίλι: Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της μουσικής


Ήταν αναμφισβήτητα μία από τις στιγμές που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας. Τον Ιούλιο του 1989 ο Φαμπ Μορβαν και ο Ρομπ Πιλάτους, τα δύο μέλη του συγκροτήματος Μίλι Βανίλι βρίσκονταν επί σκηνής, μπροστά στις κάμερες του MTV, και ερμήνευαν την επιτυχία τους-ύμνο της pop-funk μουσικής του '80, "Girl You Know It's True". 

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά τα λόγια του ρεφρέν άρχισαν να επαναλαμβάνονται σαν να....κόλλησε η κασέτα!

Τα δύο μέλη του συγκροτήματος έμειναν να κοιτούν με τρόμο το κοινό, ανοιγοκλείνοντας τα χείλια τους και επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά το στίχο " Girl You Know It's...", σαν ψάρια έξω από το νερό. Η στιγμή πέρασε στην ιστορία της ποπ μουσικής ως ένα από τα πιο κλασσικά παραδείγματα απάτης.

Το συγκρότημα των Μίλι Βανίλι αποτελούσαν στην ουσία 4 άτομα. Οι Φαμπ Μορβαν και Ρομπ Πιλάτους ήταν η «βιτρίνα» του γκρουπ, καθώς αυτοί που στην πραγματικότητα τραγουδούσαν ήταν οι Μπραντ Χαουελ και Τσαρλς Σο.

Οι δύο πρώτοι είχαν την εμφάνιση και την κίνηση, αλλά οι άλλοι δύο είχαν τη φωνή... Και η αλήθεια είναι πως μέχρι εκείνη την «αποφράδα» ημέρα του Ιουλίου η συνταγή δούλευε περίφημα, καθώς το συγκρότημα ανέβηκε 3 φορές στη σειρά στην κορυφή των Αμερικάνικων charts με τα τραγούδια «Baby Don't Forget My Number», «Girl I'm Gonna Miss» και «You Blame It on the Rain».

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι το 1ο τους άλμπουμ πούλησε μόνο στην Αμερική 6 εκ. αντίτυπα. Μετά από αυτό, ήρθε η κατρακύλα. 6 μήνες μετά το φιάσκο, οι δύο σταρς ζήτησαν από το μάνατζερ τους, του οποίου ιδέα ήταν εξαρχής η όλη κομπίνα, να τους αφήσει να τραγουδήσουν με τις πραγματικές τους φωνές.

Αυτός όχι μόνο αρνήθηκε αλλά αποκάλυψε ότι οι δύο τραγουδιστές δεν είχαν ερμηνεύσει ούτε ένα τραγούδι οι ίδιοι. Το αποτέλεσμα ήταν εκτός της ταπείνωσης, οι Μίλι Βανίλι να χάσουν και το Grammy τους, κάτι που γινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Ο Πιλάτους πέθανε το 1998 από υπερβολική δόση ναρκωτικών και ο Μόρβαν συνεργάζεται τώρα στο γύρισμα της ταινίας δηλώνοντας για τους Μίλι Βανίλι: «Ήταν ωραία όσο κράτησε». Και καταλήγει αναφερόμενος στη μουσική του: «Μπορεί να έχετε ακούσει για μένα, αλλά εμένα δε με έχετε ακούσει. Αυτό πρόκειται να αλλάξει στο κοντινό μέλλον».      
greektvsubs.gr



ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΤΑΝ ΚΟΛΗΣΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...