17.12.10

Ο λόγος που χθες "έπεσε" για κάποια ώρα το Facebook και οι νέες δυνατότητες που αποκαλύφθηκαν

Χθες τη νύχτα έπεσε για κάποια ώρα το Facebook. Ο λόγος ήταν ότι λόγω λάθους στο update της σελίδας ήταν ορατά για 45 περίπου λεπτά μερικά από τα νέα στοιχεία που θα έχει η νέα σελίδα του Facebook που ετοιμάζουν πυρετωδώς στο Palo Alto. Αφού για μερικά λεπτά η σελίδα ήταν offline επανήλθε αφού οι τεχνικοί την επανέφεραν στην προηγούμενη κατάσταση. Η εικόνα που είδαν όσοι πρόλαβαν και η εικόνα που θα βλέπουν όλοι σε λίγο ήταν η εξής:

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/brand-page-new.jpg

Τα νέα στοιχεία που πρόλαβαν να καταγράψουν χρήστες απ όλο τον κόσμο είναι:

1. Η επιλογή σε διαχειριστές σελίδων-ομάδων (και όχι profil) να μπορούν να κάνουν login όχι με το προσωπικό τους account όπως μέχρι τώρα αλλά σαν η ίδια η σελίδα-ομάδα (οι γνωστές σελίδες που όλοι γινόμαστε μέλη πχ. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ κ.λπ). Έτσι οι σελίδες-ομάδες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν (πχ. να σχολιάσουν) με άλλες σελίδες-ομάδες και ενδεχομένως με άλλα profil που είναι μέλη στη ομάδα:

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/switch-accounts-dialog.jpg

2. Η επιλογή "Memories" που θα δείχνει όλη την πορεία του χρήστη στο Facebook (πότε έκανε ποιον φίλο, πότε έκανε update το profil του κ.λπ

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/209182201.png

3. Ένα νέο φίλτρο "Outside world" που μάλλον θα είναι κάτι σαν RSS feed με ειδήσεις από εξωτερικές σελίδες (εφημερίδες, δεξί εξτρέμ ;)) για να μη βγαίνουν οι χρήστες ποτέ από το Facebook :)

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/209158450.png

4. Το νέο "Lightbox" για φωτογραφίες όπου θα γίνεται παρουσίαση των φωτογραφιών σε μαύρο φόντο

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/lightbox-UI.jpg
--- ---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...