21.12.10

D'Zana Simons: Έζησε 4 μήνες χωρίς καρδιά !!


Συνέβη το 2008
Το κορίτσι που βλέπετε στην εικόνα ειναι 14 χρονών και ονομάζεται Ντεζάνα Σίμονς.Φαινεται μεγαλυτερη στην φωτογραφία επειδή το κοριτσάκι αυτό εζησε μια ιστορία που μέχρι τώρα ειναι μοναδική σε ολον τον κόσμο.



Το Κοριτσάκι αυτό  τον Νοέμβριο του 2008 κλαίει ευχαριστώντας τους Γιατρούς για την δευτερη μεταμοσχευση που της εκαναν στην καρδιά η οποία ηταν επιτυχημένη. Πριν απο αυτήν την μεταμόσχευση ζούσε χωρίς... Καρδιά ! Μαλιστα καλά διαβασατε.


Ζουσε επι 4 μήνες χωρίς καρδιά και αποτελούσε τον μοναδικό Ανθρωπο που κατάφερε να ζήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς το βασικότερο όργανο του Ανθρωπινου οργανισμού. Πως εγινε αυτό ; Η Μικρή Ντεζάνα επασχε απο Μυοκαρδιοπαθεια που ειχε σαν αποτέλεσμα η καρδιά της να μήν Αντλεί το αίμα κανονικά στα μέρη του σωματός της.



Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

Στην πρώτη μεταμόσχευση ο οργανισμός της απερριψε την καινουργια της καρδιά.Οι γιατροι για να την κρατήσουν στην ζωή την σύνδεσαν με μια μηχανική Αντλία που επαιζε τον ρόλο της καρδιάς : Τροφοδοτούσε το σώμα της με αιμα εως ότου βρεθεί καινουργιο μόσχευμα.

 «Ήταν σαν να ήμουν ένα ψευτικος Ανθρωπος, και στην πραγματικότητα δεν υπάρχω» ανέφερε το μικρό κορίτσι κατα την διάρκεια της ζωής της χωρίς καρδιά. Το κορίτσι μετά απο 118 μέρες χωρίς καρδιά υπεβλήθη σε δευτερη μεταμοσχευση αυτήν την φορά με μεγαλύτερη επιτυχία.Μετα την μεταμοσχευση καρδιάς υπεβλήθη και σε μεταμοσχευση Νεφρού λογο Νεφρικής ανεπάρκειας. 

Θελει λοιπόν τεράστια δυναμη να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα και πόσο περισσοτερο αν εισαι 14χρονών.Οι γιατροί ανεφεραν ότι γνώριζαν μια άλλη περίπτωση κατά την οποία ένας ενήλικας είχε διατηρηθεί στη ζωή στη Γερμανία επί εννέα μήνες χωρίς καρδιά, αλλα αυτός ο ασθενής απεβίωσε.


ΠΗΓΕΣ:
Κείμενο: troktikaras.com    20/12/2010
PHOTO: http://www.cafe.ba/vijesti/11105_Americka-tinejdzerka-prezivela-118-dana-bez-srca.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...