17.12.10

Ο τάφος του πραγματικού Harry Potter που σκοτώθηκε πριν 71 χρόνια έχει γίνει τουριστική ατραξιόν!!


Η οικογένεια του πραγματικού Harry Potter που σκοτώθηκε στην αξίωση στρατού υποστιρίζει ότι ο τάφος του έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο μετά την έκδοση των βιβλίων και των ταινιών από τουρίστες που επιδιώκουν να δουν τον τάφο του φανταστικού τους ήρωα !!!!.

Ο στρατιώτης Harry Potter υπηρετούσε στο εξωτερικό όπου και πέθανε στο Ισραήλ το 1939 κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης.

Ο τάφος του είχε περάσει απαρατήρητος για περισσότερο από μισό αιώνα στο βρετανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Ramla, αλλά τώρα η ταφόπλακα έχει γίνει ένα απίθανο τουριστικό αξιοθέατο λόγω των πολυαγαπημένων βιβλίων και των ταινιών της J Κ Rowling.

Οι περιηγητές βγάζουν τις φωτογραφίες τους δίπλα στον τάφο, ενώ στην τοπική κοινωνία τον έχουν κατατάξει στα τουριστικά μέρη της περιοχής που πρέπει κάποιος τουρίστας να επισκέπτεται. 


Τα επιζόντα οικογενειακά μέλη και συγκεκριμένα ο αγγειοπλάστης Ken Potter από to Kidderminster αδερφός του στρατιώτη Potter αναφέρει ότι ήταν ακριβώς έξι ετών όταν ήταν ο μεγαλύτερος του αδελφός σκοτώθηκε οδηγώντας για την επιστροφή του στην βάση κοντά στην Χεβρώνα στο Ισραήλ.

«Ο Harry δεν έχει φύγει ποτέ τις σκέψεις μας,» είπε ο εναπομείναντας αδελφός του.
«Είναι με μας όλη την ώρα, ακόμα κι αν πέθανε πριν από τόσα χρόνια. Ήμασταν νέα παιδιά όταν συνέβη, και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να βγαίνουμε έξω και να παίζουμε αλλά θυμάμαι το περιστατικό που ένας αστυνομικός ήρθε στην πόρτα μας για να φέρει στους γονείς τα δυσάρεστα . 

Ο Harry Potter με τη στολή του λίγο πρίν απεβειώσει.

Ήταν πολύ θυμωμένοι αλλά δεν ξέραμε πραγματικά τι συνέβαινε. Το μόνο που θυμάμαι από τον Harry είναι ότι μια φορά με κουβαλούσε τους ώμους του δίπλα στο τζάκι. Ήταν πριν πολλά χρόνια και ήμουν πολύ μικρός αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπο του.

Στρατιώτες τιμούν τον Harry Potter στη τελετή ενταφιασμού του το 1939
ΠΗΓΕΣ.dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...