1.3.11

“Πρώτα τον αδελφό µου” - Η ιστορία ενός 13χρονου ήρωα

Άλλος ένας Άγγελος στον Παράδεισο...

Young hero ... Jordan Rice, 13, insisted rescuers should take his 10-year-old brother Blake first. By the time his turn came, it was too late.

Ο νεαρός Τζόρνταν Ράις βρισκόταν µε τη µητέρα και τον µικρότερο αδελφό του στο αυτοκίνητό τους, όταν ξαφνικά η µηχανή χάλασε και το όχηµα παρασύρθηκε από τα ορµητικά νερά. Η µητέρα των δύο αγοριών κάλεσε αµέσως βοήθεια, η οποία όµως δεν ήρθε ποτέ και κανείς από τους παρευρισκοµένους δεν ήταν πρόθυµος να βουτήξει στον χείµαρο. 

«Στέκονταν άπρακτοι έως ότου ένας κοκαλιάρης τύπος άρπαξε ένα σχοινί, το έδεσε γύρω του και βούτηξε», λέει περιγράφοντας το συµβάν ο σύντροφος της Ράις. «Ο Τζόρνταν δεν ξέρει να κολυµπά και φοβάται το νερό. Οταν όµως ο άνδρας προσπάθησε να τον σώσει, του φώναξε: “Πρώτα τον αδελφό µου”». 


Χάθηκαν στον χείµαρο 
Πράγµατι, ο άνδρας τράβηξε πρώτα τον αδελφό του. Όταν όµως επιχείρησε να κάνει το ίδιο µε τον Τζόρνταν και τη µητέρα του, το σκοινί έσπασε, µητέρα και γιος χτύπησαν σε ένα δένδρο και στη συνέχεια χάθηκαν µέσα στον χείµαρο. 

Οι ηρωικές στιγµές εκτυλίχθηκαν 13/1/11, την ίδια µέρα που το Μπρίσµπεϊν, η τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, µεταµορφωνόταν σε πόλη - φάντασµα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...