16.3.11

Τα 7 μεγαλύτερα αντικείμενα που κλάπηκαν ποτέ


Δεν θα πιστεύετε αυτό που διαβάζετε αλλά τα παρακάτω είναι αληθινά. Ας μην χρονοτριβούμε όμως και ας ξεκινήσουμε αντίστροφα:



Νο 7: Καμπάνα βάρους 1360 κιλών.

Φανταστείτε την έκπληξη των μοναχών του Βουδιστικού ναού στην πόλη Tacoma, στην Washington των ΗΠΑ, όταν είδαν ότι έλειπε η καμπάνα από τον ναό βάρους 1360 κιλών και δεν είδε ή άκουσε κανείς το παραμικρό. 

Η ιστορία όμως είχε καλό τέλος καθώς η καμπάνα, η οποία προερχόταν από το Βιετνάμ και ήταν ανεκτίμητης αξίας, επέστρεψε στην θέση της όταν κάποιος προσπάθησε να την πουλήσει μαζί με μερικά άλλα παλιοσίδερα για 500 δολάρια. Ο αγοραστής πήγε κατευθείαν στην αστυνομία και έτσι λύθηκε το ζήτημα.



Νο 6: Μια παραλία !!!

Ναι καλά διαβάσατε. Τον Ιούλιο του 2007, κάποιοι επίσημοι στην Τζαμάικα περπατούσαν αμέριμνοι κατά μήκος της παραλίας ώσπου ξαφνικά... τέρμα η παραλία. Περίπου μισό μίλι από την παραλία είχε εξαφανιστεί και κανένας μέχρι σήμερα δεν ξέρει ποιος την πήρε καθώς, σύμφωνα με υπολογισμούς, θα χρειαζόταν τουλάχιστον 500 φορτηγά για να μεταφερθεί η άμμος.



Νο 5: Ένα τεθωρακισμένο άρμα.

Ο Shawn Nelson ήταν ένας τυπικός Αμερικανός που, εκτός από το να μηνύσει την πόλη του San Diego, να μηνύσει ένα νοσοκομείο και να προσπαθήσει να εξορύξει ένα λατομείο στην αυλή του σπιτιού του, αποφάσισε να κλέψει ένα άρμα Μ60 από την Εθνοφυλακή. 

Βέβαια η εξέλιξη δεν ήταν καλή για τον ίδιο καθώς μετά από καταδίωξη 23 λεπτών και τεράστιες καταστροφές σε οχήματα, το άρμα κόλλησε στο μεσαίο διάζωμα του δρόμου και οι αστυνομικοί κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αυτό και να τον πυροβολήσουν.



Νο 4: Μια γέφυρα.

Khabarovsk, Ρωσία. Μια γέφυρα από ατσάλι μήκους 12 μέτρων κλάπηκε εν μία νυκτί και κανένας δεν το πήρε είδηση. Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για σπείρα που τις διαλύει και πουλάει το μέταλλο. 

Όπως καταλάβατε από τον πληθυντικό, δεν ήταν η πρώτη περίπτωση κλοπής γέφυρας. Δύο ακόμη είχαν την ίδια τύχη μέσα σε ένα χρόνο. Σας φαίνεται απίστευτο? Για την Ρωσία μιλάμε φίλοι μου.



Νο 3: Μια εκκλησία.

Η μεγαλύτερη ίσως ιεροσυλία που έγινε ποτέ, έλαβε χώρα.... που έγινε μωρέ... αα. Στη Ρωσία. Σύμφωνα με αναφορές, ένας τοπικός επιχειρηματίας πρόσφερε στους χωρικούς περίπου 4 σεντς για κάθε τούβλο της εκκλησίας. Φυσικά εννοούσε ένα εφάπαξ ποσό για το κτίριο αλλά φανταστείτε την έκπληξη του όταν ένα πρωί άνοιξε την πόρτα του και είδε εκατοντάδες χωρικούς να κρατάνε τούβλα στην αγκαλιά τους. 

Η κλοπή έγινε κατά την διάρκεια ενός μηνός και τα τούβλα υποθέτουν ότι χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή άλλων κτιρίων.



Νο 2 : Ένα πλήρες φορτίου πετρελαιοφόρο.

Το tanker με το όνομα MV Asterious, φόρτωσε το πετρέλαιο στην Γκάνα και φυλάσσονταν από το Νιγηριανό ναυτικό. Δύο διαπιστώσεις: είτε το Νιγηριανό ναυτικό δεν διαθέτει και τόσο εντυπωσιακές ικανότητες είτε το Asterious είχε Ρωσικό πλήρωμα. 

Το πλοίο είχε ναυλωθεί από δύο πετρελαϊκές εταιρίες, την GNPC και την Lushann Eternit και δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, δύο ακόμη τάνκερ κλάπηκαν πάλι υπό το άγρυπνο μάτι του Νιγηριανού ναυτικού. Το ένα από αυτά, το MV Jimoh, βρέθηκε ξαναβαμμένο ( αν και πιάνει αυτό στα αυτοκίνητα, αμφιβάλλω αν ισχύει και για τα πλοία ).



Νο 1 : Το Empire State Building.

Ναι καλά ακούσατε. Και η κλοπή έγινε μέσα σε 90 μόλις λεπτά. Φυσικά θα απογοητευτείτε αν μάθετε ότι δεν έγινε καμιά μεταφορά ή εξαφάνιση του κτιρίου. Η εφημερίδα New York Daily News κατάφερε να πλαστογραφήσει έγγραφα που έπεισαν την δημοτική υπηρεσία ότι η κυριότητα του κτιρίου μεταφέρθηκε στην εταιρία Nelots Properties LLC. Nelots = stoleN αντίστροφα. Η όλη απάτη έγινε για να αποδειχθεί από τους δημοσιογράφους ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν ήταν σε θέση να κρίνουν την εγκυρότητα νομικών εγγράφων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...