24.2.11

Όποιος νύχτα οδηγεί, είναι σαν να έχει πιεί…

Οδηγώ και πίνω, πίνω και οδηγώ… Το θέμα που διαπραγματεύτηκε μια επιστημονική έρευνα Ολλανδών και Γάλλων είναι παρεμφερή με τον παραπάνω στίχο γνωστού συγκροτήματος. 

Αν ένας οδηγός οδηγεί για περισσότερες από δυο με τρεις ώρες το βράδυ, χωρίς ανάπαυση είναι σαν να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ!

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 14 εθελοντές οδηγοί ηλικίας 21 έως 25 ετών οι οποίοι κλήθηκαν να πιάσουν το τιμόνι νυχτερινές ώρες, υπό την παρουσία και εποπτεία επιτηρητή, για δύο έως οκτώ ώρες, με σταθερή ταχύτητα 130 χλμ., στην μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.

Η έρευνα έδειξε ότι μετά από μόλις δύο ώρες στο τιμόνι, οι οδηγοί έκαναν τα ίδια λάθη που θα έκαναν αν είχαν ποσότητα 0,05% αλκοόλ στο αίμα τους. Στις τρεις ώρες, η απόδοση τους στην οδήγηση είχε πέσει και άλλο, που αντιστοιχούσε σε ποσότητα αλκοόλ 0,08% στο αίμα, ενώ στις 4,5 ώρες τα λάθη από την κούραση αναλογούσαν σε αλκοόλ 0,10%.


ΠΗΓΗ:.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...