24.2.11

Τα ΜΑΤ του Παπουτσή συνέλαβαν τη φωτορεπόρτερ του tsantiri.gr

Τα ΜΑΤ του Παπουτσή συνέλαβαν τη φωτορεπόρτερ μας!Εδώ και δύο ώρες περίπου παιζόταν ένα περίεργο κυνηγητό στη πλατεία Συντάγματος. 13 διαδηλωτές είχαν επιλέξει να μείνουν μέσα στην  πλατεία χωρίς να κάνουν τίποτα. Θα μπορούσαν να ήταν και  13 άνθρωποι που απλά κάθονταν στη πλατεία…
Αυτοί οι 13 θεωρήθηκαν προφανώς μεγάλος κίνδυνος για τη κυβέρνηση, η οποία έστειλε εναντίον τους 50 ματατζήδες για να τους απομακρύνει με το καλό ή με το κακό. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από αυτή την επιχείρηση της αστυνομίας. Οι 13 απωθήθηκαν  στο πεζοδρόμιο των Mc Donald’s στο Σύνταγμα όπου παρέμειναν για 25 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί αποχώρησαν και οι 13 τους ακολούθησαν πίσω στη πλατεία. Τότε ήρθε εντολή στον επικεφαλή των ΜΑΤ να τους διώξει και να τους πάει στη Σταδίου. Εκείνοι πρόλαβαν και στάθηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου King George. Εκεί χαριτολογώντας φώναζαν ότι από 13 έγιναν 17.
Η φωτορεπόρτερ μας Μελίνα Βαρβαρέζου βρισκόταν κοντά τους για να μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες. Τότε ήρθαν 3 περιπολικά της Άμεσης Δράσης με εντολές να περάσουν χειροπέδες σε όλους. Ο διευθυντής του tsantiri.gr, Στέφανος Μυτιληναίος, που ήταν παρών μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει επέδειξε τη δημοσιογραφική ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση της φωτορεπόρτερ. Πρωτοφανές γεγονός, ο επικεφαλής των ΜΑΤ αρνήθηκε να την αφήσει διότι δεν είχε δημοσιογραφική ταυτότητα μαζί της.
Ο διευθυντής του tsantiri.gr, Στέφανος Μυτιληναίος, απαίτησε να έρθει Εισαγγελέας και για τους 18 πολίτες που οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες. Ο επικεφαλής απάντησε χαριτολογώντας… Και τι έγινε μία προσαγωγή είναι, θα τους αφήσουν ελεύθερους. Η φωτογράφος αυτή τη στιγμή έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ μαζί με τους 17 πολίτες.
Προειδοποιούμε τις αστυνομικές αρχές ότι σε περίπτωση που οποιοσδήποτε πολίτης πάθει κάτι και σε περίπτωση που λείπει έστω και μία φωτογραφία από τη μηχανή της φωτορεπόρτερ μας θα κινηθούμε με κάθε έννομο μέσο εναντίον τους. ‘Έχει παραβιαστεί κατάφορα ο Νόμος και το Σύνταγμα.
Θεωρούμε πολιτικά υπεύθυνο για την κατάφορη παραβίαση του Νόμου τον Υπουργό Χρήστο Παπουτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...