24.2.11

Ο τυχερότερος άνθρωπος του κόσμου (;)

Ο κροάτης μουσικός δάσκαλος Frane Selak (γεννήθηκε το 1929) είναι γνωστός για τις περισσότερες επιβιώσεις από θανατηφόρα ατυχήματα. 

Η πρώτη από τις εμπειρίες του ξεκίνησε μια κρύα μέρα του Ιανουαρίου το 1962, όταν ο Selak ήταν σε ένα τρένο για το Dubrovniok. Mε το τρένο ξαφνικά να βυθίζετε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού σκοτώνοντας 17 επιβάτες. Κατάφερε να ξεφύγει με μικρές γρατσουνιές και μώλωπες.

 Ένα χρόνο αργότερα, ο Selak πετούσε από το Zagreb για το Rijeka, όταν ξαφνικά μια πόρτα άνοιξε από το πιλοτήριο του αεροπλάνου. 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ωστόσο ο Selak ήταν αρκετά τυχερός για να προσγειωθεί σε άχυρα και να ξυπνήσει στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Ήταν το 1966 που συναντήθηκε με το τρίτο ατύχημα κατά τη μεταφορά του σε λεωφορείο που συνετρίβη και έπεσε σε ένα ποτάμι, υπήρχαν τέσσερις νεκροί, αλλά ο Selak κατάφερε να ξεφύγει σώος.

Το 1970 οδηγούσε, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητό του έπιασε φωτιά. Είχε την τύχη και πάλι να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο πριν αυτό εξερράγη.

Τρία χρόνια αργότερα, σε ένα άλλο αυτοκίνητο έπιασε πάλι φωτιά. Η ζημία ήταν ότι έχασε τα περισσότερα από τα μαλλιά του. Μετά και από αυτό οι φίλοι του τον ονόμασαν «Lucky».

Το 1995, ο Selak ήταν στο Zagreb, όταν ένα λεωφορείο τον χτύπησε, και πάλι δεν έπαθε τίποτα περισσότερο εκτός από μερικούς τραυματισμούς. 

Το επόμενο έτος, οδηγόντας μέσα από ένα ορεινό δρόμο, κατάφερε να ξεφύγει ενός επερχόμενου φορτηγού και προσγειώθηκε σε ένα δέντρο οπού παρακολουθούσε το αυτοκίνητό του στις φλόγες 300 πόδια μακριά.


Μετά από όλα αυτά το 2003 κέρδισε £600,000 στην κροατική λαχειοφόρο αγορά. Ο Selak καταλαβαίνει πως μπορεί να θεωρείτε είτε ως "ο πιο άτυχος άνθρωπο του κόσμου, είτε ως ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου », ο ίδιος προτιμά το δεύτερο.


2010. Τώρα, ο συνταξιούχος αποφάσισε ότι "τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία" και αποφάσισε να ζήσει μια λιτή ζωή.

Πούλησε το πολυτελές σπίτι του και μεταφέρθηκε πίσω στο μικρό σπίτι του στη πόλη Petrinja, η οποία βρίσκεται νότια του Ζάγκρεμπ.

Κράτησε ένα κομμάτι των κερδών του για μια εγχείρηση του ισχίου, έτσι θα μπορούσε να απολαμβάνει τη ζωή με τη γυναίκα του, και θα οικοδομήσουμε μια νέα πτέρυγα στην  ''
Virgin Mary'' για να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την τύχη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...