5.3.11

ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΑΠΑΣ
 
Με μία καινούργια μέθοδο μας κλέβουν τα λεφτά. Η μέθοδος ονομάζεται cash trapping ή αλλιώς μέθοδος της τάπας. 
Με αυτό το κόλπο, κάποιοι επιτήδειοι έχουν βαλθεί να μας αδειάσουν τις τσέπες ή, για να το θέσουμε κυριολεκτικά, τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Με την τοποθέτηση μεταλλικών ελασμάτων, τα οποία στο εσωτερικό τους έχουν κολλητική ταινία διπλής όψεως, στην έξοδο χρημάτων των ATM, καταφέρνουν να «παγιδεύσουν» τα χρήματα μας εντός του ΑΤΜ.
Κατόπιν, οι κλέφτες οι οποίοι, παραμονεύουν μέχρι να φύγει ο ανυποψίαστος πελάτης της εκάστοτε τράπεζας, απλώς αφαιρούν την 'τάπα' και ξεκολλούν τα χρήματα από την κολλητική ταινία.
Όπως είναι φυσικό ο ανυποψίαστος πελάτης, πραγματοποιεί συναλλαγή ανάληψης χρημάτων με το ΑΤΜ και καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η έξοδος των χρημάτων είναι μπλοκαρισμένη από την τάπα, θεωρεί ότι η συναλλαγή του δεν ολοκληρώθηκε γιατί το ΑΤΜ δε λειτουργεί και αποχωρεί.
Με αυτή την μέθοδο «παγίδευσης» των χρημάτων πολλοί επιτήδειοι έχουν καταφέρει να «βάλουν χέρι» στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι όπως είναι φυσικό αντιλαμβάνονται ότι έχασαν τα λεφτά τους στην επόμενη επιτυχημένη τους συναλλαγή.
ΔΕΙΤΕ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

- Απεικονίζονται δυο είδη τάπας, η «μεγάλη» στην πάνω πλευρά της φωτογραφίας που όταν τοποθετηθεί πάνω στην έξοδο των χρημάτων του ΑΤΜ την καλύπτει πλήρως ( και η οποία είναι ευκολότερα να εντοπισθεί «με το μάτι») και η «μικρή» τάπα που δεν εντοπίζεται εύκολα «με το μάτι»


- Απεικονίζει δυο είδη τάπας, η μεγάλη και η μικρή από την πίσω πλευρά και πριν ο δράστης αφαιρέσει το( κόκκινο) κάλυμμα της κολλητικής ταινίας διπλής όψεως.


- Απεικονίζεται η έξοδος χρημάτων του ATM χωρίς την ύπαρξη τάπας.


- Απεικονίζεται ο δράστης την ώρα που αφαιρεί το προστατευτικό της κολλητικής ταινίας διπλής όψεως πριν τοποθετήσει την τάπα στο ATM.


- Απεικονίζεται ο δράστης την ώρα που αφαιρεί το προστατευτικό της κολλητικής ταινίας διπλής όψεως πριν τοποθετήσει την τάπα στο ATM.


- Απεικονίζεται η έξοδος χρημάτων του ΑΤΜ παγιδευμένη με μεγάλη τάπα η οποία σημειώνεται ότι αναγνωρίζεται ευκολότερα «με το μάτι» αλλά και αποκολλάται /αποξηλώνεται ευκολότερα από ότι η μικρή τάπα.


- Απεικονίζεται η έξοδος χρημάτων του ΑΤΜ παγιδευμένη με μικρή τάπα η οποία σημειώνεται ότι αναγνωρίζεται δυσκολότερα «με το μάτι» αλλά και αποκολλάται /αποξηλώνεται δυσκολότερα από ότι η μικρή τάπα.


- Απεικονίζεται ο τρόπος αποξηλωσης / αφαίρεσης της τάπας με αιχμηρό αντικείμενο όπως σε αυτή την περίπτωση κατσαβίδι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την «μικρή» τάπα η οποία υπενθυμίζουμε αφαιρείται με κάποια δυσκολία (μην τρομάξετε εάν δεν ξεκολλάει εύκολα).


- Απεικονίζεται ο τρόπος αποξηλωσης / αφαίρεσης της τάπας με αιχμηρό αντικείμενο όπως σε αυτή την περίπτωση κατσαβίδι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την «μεγάλη» τάπα η οποία υπενθυμίζουμε αφαιρείται με σχετική ευκολία.


- Απεικονίζεται η τάπα που έχουμε ξεκολλήσει με τα παγιδευμένα χρήματα κολλημένα στην εσωτερική πλευρά της τάπας.


- Απεικονίζεται η τάπα που έχουμε ξεκολλήσει με τα παγιδευμένα χρήματα κολλημένα στην εσωτερική πλευρά της τάπας πάνω στην κολλητική ταινία διπλής όψεως.


- Απεικονίζει πραγματικό περιστατικό. Πρόκειται για τους Ρουμάνους ΜΑΝΑSA Laurentiu του Petrache και ΤΑMPU Andrei του Alexandru Pavel, πριν από την σύλληψη τους (συνελήφθησαν στις 11/2/2011)


- Απεικονίζει πραγματικό περιστατικό. Πρόκειται για τους Ρουμάνους ΜΑΝΑSA Laurentiu του Petrache και ΤΑMPU Andrei του Alexandru Pavel, πριν από την σύλληψη τους (συνελήφθησαν στις 11/2/2011) newsday.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...