23.10.10

Ο πιο μακρινός γαλαξίας στο Σύμπαν

Μία μικρή κουκίδα που εντόπισε το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ αποτελεί τον πιο μακρινό γαλαξία που έχει εντοπιστεί ποτέ στο σύμπαν, του οποίου το φως έκανε 13 δισεκατομμύρια χρόνια να φτάσει στη Γη.

Η αρχική παρατήρηση είχε γίνει από το διαστημικό τηλεσκόπιο, και περαιτέρω διερεύνηση έγινε από αστρονόμους στο VLT (Very Large Telescope) στη Χιλή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εικόνα απεικονίζει τον γαλαξία όπως ήταν 600 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang. «Αν τον δει κανείς στην εικόνα του Hubble, δεν λέει πολλά... δεν ξέρουμε πολλά γι’ αυτόν, πέρα από το ότι φαίνεται αρκετά μικρός - πολύ μικρότερος από τον δικό μας γαλαξία.
Πιθανότατα έχει μόνο το 1/10 - 1/100 των άστρων στο γαλαξία μας. Και αυτό αποτελεί πρόβλημα στην παρατήρησή του, αφού δεν είναι μεγάλος και δεν είναι φωτεινός», ανέφερε ο Δρ Ματ Λένερτ του Observatoire de Paris και επικεφαλής της ομάδας.

πηγη imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...