16.10.10

10 μήνες φυλάκιση με αναστολή για το θάνατο γυναίκας από πιτ μπουλ

Στην ιδιοκτήτρια του σκύλου αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό
Δεν υπήρξε αντιδικία με την οικογένεια του θύματος που ήταν πρώτου βαθμού συγγενής
Το σκυλί θανατώθηκε μετά το τραγικό συμβάν
Η υπόθεση του θανάτου της 78χρονης Ελένης Καντοπούλου από επίθεση σκυλιού πιτ μπουλ στην περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης ήλθε χθες στην επιφάνεια με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας από αμέλεια με κατηγορούμενη τη νεαρή Κυριακή Σιαμίδου που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια του σκύλου. Στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης υπήρχε βαρύ κλίμα, αφού το θύμα ήταν πολύ κοντινό πρόσωπο της οικογένειας που είχε το σκυλί κι έτσι δεν υπήρχε ούτε παρουσία πολιτικής αγωγής, ούτε αντιδικία, αντίθετα εκφράστηκε η λύπη όλων για το τραγικό περιστατικό.

Όπως είπε η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Κυριακής Σιαμίδου κατόχου του σκυλιού, η Σοφία Σαριπανίδου «έγινε κάτι το ανατριχιαστικό όταν ένα πιτ-μπουλ τον Σεπτέμβριο του 2008 μέσα στην αυλή του σπιτιού, ενώ ήταν δεμένο, όρμησε στην γιαγιά τους και η γιαγιά κατέληξε στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου κι εξέπνευσε».

Το σκυλί μετά την δολοφονική επίθεση θανατώθηκε. Η 78χρονη διέμενε στην Κομοτηνή στην πλατεία Γεωργίου Λαμπράκη 11, είχε έρθει από την Γιάλτα Κριμαίας από την Ουκρανία και τότε το 2008 θα περνούσε την διαδικασία για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Δεν πρόλαβε όμως, αφού η επίσκεψη σε φιλικό σπίτι της κόστισε την ζωή… Είχε δικούς της, παιδιά κι εγγόνια που ήδη διαμένουν στην Κομοτηνή και δεν μπορούσαν να πιστέψουν το περιστατικό. Η Ελένη Καντοπούλου γεννηθείσα το 1932 κηδεύτηκε με κλειστό φέρετρο στο νεκροταφείο της πόλης την επόμενη μέρα του συμβάντος, ενώ και ο ιατροδικαστής μιλούσε για ένα περιστατικό που θα το θυμάται μια ζωή.  

xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...