9.10.10

Να και ενα καλό νέο ..... Απο φυλακές παμε καλά.....

Ανοίγουν την Τετάρτη 13/10 οι φυλακές Νιγρίτας

Από την ερχόμενη Τετάρτη σε δοκιμαστική λειτουργία με 35 κρατούμενους.
Το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης και σωφρονιστικοί των Διαβατών, με την έλλειψη χώρων σε κρατητήρια αλλά και σε κελιά των φυλακών, επιταχύνει τις διαδικασίες για τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας Σερρών.
Οι νέες φυλακές θα λειτουργήσουν από την προσεχή Τετάρτη σε δοκιμαστική φάση με 35 κρατούμενους, για να αποσυμφορηθούν και οι φυλακές Διαβατών. Οι πρώτοι κρατούμενοι που θα φτάσουν στη Νιγρίτα θα είναι όσοι μετρούν μεροκάματα και θα απασχοληθούν σε λειτουργικές υπηρεσίες των νέων φυλακών, όπως τα μαγειρεία και τα εργαστήρια. Η πρώτη φάση της λειτουργίας προβλέπει να οδηγηθούν στη Νιγρίτα 240 κρατούμενοι, χωρίς να έχει προσδιοριστεί χρονικά πότε θα γίνει αυτό. Άλλωστε το μεγάλο πρόβλημα των νέων φυλακών είναι ότι δεν έχουν στελεχωθεί με προσωπικό -σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εξωτερικούς φύλακες, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό- ενώ μέχρι χθες το κατάστημα δεν είχε νερό, επειδή είχε διακοπεί η υδροδότηση από τον τοπικό δήμο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, αυτή τη στιγμή στη Νιγρίτα έχουν τοποθετηθεί 25 σωφρονιστικοί υπάλληλοι-φύλακες και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμη δώδεκα. Η οργανική τους δύναμη φτάνει τα 150 άτομα, ωστόσο οι διαδικασίες προσλήψεων είναι μπλοκαρισμένες. Ακόμη, στις πρώτες ημέρες οι φυλακές θα λειτουργήσουν με 40 εξωτερικούς φρουρούς, όταν η οργανική τους δύναμη είναι 108, και με δύο διοικητικούς υπαλλήλους, όταν ο προβλεπόμενος αριθμός για επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό είναι 35 άτομα. Η λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος σε πλήρη ανάπτυξη, με όλη την οργανική δύναμη των υπαλλήλων και με τους 600 κρατούμενους που έχει χωρητικότητα, εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και γι’ αυτό δεν έχει προσδιοριστεί από την ηγεσία του υπουργείου.
Θα έχουν και... νερό
Ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε ανακύψει το τελευταίο διάστημα ήταν η διακοπή της υδροδότησης των φυλακών. Οι τοπικές δημοτικές αρχές ξαφνικά διέκοψαν το νερό στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα με το επιχείρημα ότι δεν τους δόθηκε συγκεκριμένος χώρος όπου βρίσκεται η γεώτρηση. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις τουλάχιστον δύο μηνών, η δήμαρχος Νιγρίτας δεσμεύτηκε χθες στον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης αρμόδιου για θέματα φυλακών να επαναφέρει την υδροδότηση στις φυλακές και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν άλλο τέτοιο πρόβλημα.


πηγη :makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...