12.10.10

Σε πτώση διαρκείας η οικοδομή !!

Του Θανάση Παπαδή
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα και κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι νέες άδειες που εκδίδονται αφορούν, συγκριτικά με το παρελθόν, κτήρια με μικρότερο εμβαδόν και όγκο. Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι η μεγαλύτερη πτώση εντοπίζεται στην Αττική, δείχνοντας ότι η κρίση στον κλάδο «χτυπά» την καρδιά της μέχρι πρότινος ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον Ιούλιο, η πτώση αναφορικά με την επιφάνεια των κτηρίων φτάνει το 30,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, με βάση τον όγκο η πτώση ανέρχεται στο 29,1%, ενώ σχετικά μικρότερη είναι με βάση τον αριθμό των νέων αδειών, αφού ανέρχεται στο 20,1% (ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα).
Για τον συγκεκριμένο μήνα η μεγαλύτερη πτώση με κριτήριο την επιφάνεια των κτηρίων εντοπίζεται στη Δυτική Μακεδονία με 48,7%, στην Αττική με 47,6%, στο Νότιο Αιγαίο με 40,8% και στα Ιόνια Νησιά με 38,6%.
Περιφέρειες
Σε πτώση διαρκείας η οικοδομή
Καμία περιοχή δεν βρέθηκε για τον Αύγουστο σε θετικό έδαφος, με τη μικρότερη, ωστόσο, πτώση να εντοπίζεται στην Ήπειρο με 4,9% και στη Θεσσαλία με 5,3%. Στο δωδεκάμηνο, δηλαδή από τον Αύγουστο 2009 έως τον Ιούλιο 2010, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 10,9% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 20,8% στην επιφάνεια και κατά 25,2% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Αυγούστου 2008 - Ιουλίου 2009.Η μεγαλύτερη πτώση με κριτήριο την επιφάνεια εντοπίζεται σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, με 29,5% και 29,3% αντίστοιχα.
Επτάμηνο
Το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 10,6% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 20,4% στην επιφάνεια και κατά 24,8% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2009.
Η μεγαλύτερη πτώση με βάση την επιφάνεια των κτηρίων εντοπίζεται σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, με 34% και 25,2% αντίστοιχα.

πηγη : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...