5.10.10

Οργανώνεται το κίνημα "Δεν πληρώνω" κατά των διοδίων σε όλη τη χώρα!


Η πρώτη, ιδρυτική, σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής ενάντια στα διόδια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Δίον της Πιερίας. Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι 18 Εθελοντικών Οργανώσεων και Κινήσεων Πολιτών όλης της χώρας, συγκεντρώθηκαν στην έδρα του Δήμου Δίου, στην Πιερία προκειμένου να θέσουν σε νέα οργανωτική βάση το πλαίσιο που θα κινηθούν στο μέλλον απέναντι στο οξύ -όπως εξελίσσεται- πρόβλημα των διοδίων.
Οι οργανωτές θεωρούν "σημαντική στιγμή στην ιστορία του εθελοντικού κινήματος στη χώρα" την ιδρυτική σύσκεψη, καθώς οδήγησε στη δημιουργία της Πανελλαδικής Επιτροπής που θα συντονίζει τη δράση ενάντια στα διόδια όλης της χώρας.
Οι 20 οργανώσεις που συμμετείχαν στην ιστορική πρώτη συνάντηση, έθεσαν το ιδεολογικό και διεκδικητικό πλαίσιο της δράσης «Δεν πληρώνω» ως συνθήματος. Επίσης αποφάσισαν:
* Τη σύσταση Πανελλαδικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν όλες οι Επιτροπές Αγώνα με έναν ανακλητό εκπρόσωπο τον οποίο θα ορίζουν οι ίδιες. Η Πανελλαδική Επιτροπή θα συνεδριάζει 4 φορές το χρόνο, πάντα σε διαφορετική πόλη. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στη Λάρισα.
* Τη Σύσταση 7μελούς Γραμματείας η οποία θα διαχειρίζεται όλα τα τρέχοντα θέματα όπως: Κινητοποιήσεις, ενημέρωση ιστοσελίδας, Forum πολιτών, ανάγκες γραφείου τύπου κλπ. Τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην επιτροπή αυτή θα εναλλάσσονται ανά 6μηνο.
* Τη σύσταση ομάδας νομικής υποστήριξης, με στόχο την κάλυψη των νομικών αναγκών του κινήματος κατά των διοδίων, αλλά και των πολιτών σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο στο μέλλον.
* Την κατασκευή ενιαίας ιστοσελίδας για το κίνημα κατά των διοδίων «Δεν πληρώνουμε», όπου όλες οι επιτροπές θα έχουν το δικό τους χώρο για να παρουσιάζουν τις δραστηριότητες της περιοχής τους και ταυτόχρονα θα υπάρχει ενημέρωση για τις δράσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής.
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις εθελοντικές ομάδες του Νομού Πιερίας που προετοίμασαν και φιλοξένησαν τις εργασίες της πρώτης πανελλαδικής σύσκεψης, τα μέλη των επιτροπών απ’ όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν με τη λήξη των εργασιών στα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Έτσι όσα μέλη επιτροπών δεν διέθεταν εμπειρία, είχαν την ευκαιρία να δουν την μέθοδο με την οποία τα μέλη των εθελοντικών ομάδων ανοίγουν τους σταθμούς διοδίων που έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες, και αφήνουν στους οδηγούς να διέρχονται ελεύθερα.
Μαζί με πολίτες από τη νότια Πιερία διαμαρτυρήθηκαν για την παράνομη είσπραξη διοδίων σε μία περιοχή στην οποία δεν υπάρχει καν αυτοκινητόδρομος (Τέμπη), αλλά ούτε ολοκληρωμένο παράπλευρο οδικό δίκτυο, ως εναλλακτική λύση για τους πολίτες που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την Εθνική Οδό.


πηγή: salonicanews.gr

Αντε μακάρι να γίνει μια αρχή σε κάτι επιτέλους και να αντδράσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...