8.10.10

Αποκλειστικό Newsit: "Δεν θα διανείμουμε φέτος πετρέλαιο θέρμανσης", λένε οι βενζινοπώλες



Κλείνουν τις στρόφιγγες από την Παρασκευή
- 35 σωματεία έχουν ήδη αποφασίσει
- Αύριο στο Αγρίνιο συνεδριάζει η Ομοσπονδία τους

Αποφασισμένοι είναι οι βενζινοπώλες να μην ξεκινήσουν την πώληση πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή.

Λένε: "Δεν γίνεται να αγοράζουμε το πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή του κίνησεως και μετά να περιμένουμε την επιστροφή του από το κράτος."

Ετσι, τα νοικοκυριά της χώρας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση αν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων αποφασίσουν να μην κάνουν διανομή και πώληση πετρελαίου.

Αν και το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας συνεδριάζει αύριο στο Αγρίνιο για την οριστική απόφαση, ήδη 35 σωματεία από ολόκληρη την χώρα έχουν στείλει επιστολές με τις οποίες ενημερώνουν πως δεν πρόκειται να πουλήσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς ήδη εχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου με τους εκπρωσόπους των πρατηριούχων στους οποίους διεμύνησε πως το καθεστός παρακράτησης και αποπληρωμής του ΦΠΑ  δεν πρόκειται να αλλάξει.

Οι βενζινοπώλες δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν την κατάσταση στα άκρα καθώς όπως υποστηρίζουν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν προκαταβολικά τον ΦΠΑ. "Όταν ξεκίνησε το μέτρο εισπράτταμε τον ΦΠΑ εντός 3ων ημερών. Την περασμένη Άνοιξη η καθυστέρηση στην επιστροφή του φόρου ξεπέρναγε τις 2 εβδομάδες ενώ σε ορισμένους συναδέλφους ακόμα χρωστάνε την επιστροφή "  είπε στο Newsit ο Μ. Τούντας πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών. Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες 1200 πρατήρια σήμερα έχουν κλείσει καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν καύσιμα εξαιτίας της πτώσης στην πώληση καυσίμων.
Στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας ήδη οι θερμοκρασίες που καταγράφονται δεν ξεπερνούν τους 6-8 βαθμούς.
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούν για τσουχτερό κρύο τις επόμενες ημέρες. Αν δεν βρεθεί τρόπος ώστε οι πρατηριούχοι να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα την διανομή πετρελαίου θέρμανσης πολλοί από εμάς θα έχουμε τρόπο να ζεσταθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...