7.10.10

Σε φούρνο θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους για παραγωγή 1 εκατ. κουλούρια !!!!


Πλάθω κουλουράκια, με τα δυο χεράκια, ο φούρνος θα τα ψήσει, η… Θεσσαλονίκη όλη θα μυρίσει. Τραγουδώντας αυτό το τραγουδάκι, που είναι γνωστό σε όλους μας, μικροί και μεγάλοι από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά κατασκευής του άρτου και να ενημερωθούν από αθλητές και διατροφολόγους για τη διατροφική πυραμίδα του ψωμιού, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Στο κέντρο της Πλατείας Αριστοτέλους θα λειτουργεί ένας μύλος, που θα αλέθει το σιτάρι και στη συνέχεια θα μεταφέρεται στο φούρνο της γειτονιάς, δίπλα, όπου θα ετοιμάζεται η ζύμη. Τη ζύμη αυτή θα την παίρνουν κάθε ημέρα 200 παιδάκια του δημοτικού, τα οποία μαζί και με τους αρτοτεχνίτες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους κουλούρια, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκη, Νεόφυτος Παπαδόπουλος.
Καθημερινά, αρτοτεχνίτες και παιδιά θα παράγουν όλοι μαζί περί τα 2.000 ψωμιά, ενώ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου η παρασκευή κουλουριού αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. τεμάχια. Η καθημερινή παραγωγή άρτου θα παραδίνεται σε διάφορα ιδρύματα της πόλης μας, ενώ αναφορικά με την παρασκευή των υπεράριθμων κουλουριών, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «είναι ένας φιλόδοξος στόχος και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί».


Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...