13.10.10

Το νέο πρόσωπο της 19χρονης που σόκαρε τον κόσμο!!!!!

Οι Ταλιμπάν της έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά!
Η 19χρονη Aisha που σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο τον περασμένο Αύγουστο όταν έγινε εξώφυλλο στο αμερικανικό περιοδικό Time, αποκαλύπτει... για πρώτη φορά την προσθετική της μύτη. Η νεαρή Αφγανή που βασανίστηκε και ακρωτηριάστηκε από τον Ταλιμπάν σύζυγο της και την οικογένεια του μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον χωρίς να ντρέπεται.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles από το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Grossman Burn, η Aisha, εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες φανερώνοντας το πώς θα δείχνει ύστερα από πλήρη ανακατασκευή της μύτης της. Το ίδρυμα Grossman Burn πλήρωσε εξ ολοκλήρου το ποσό για την εγχείρηση και απένειμε στην 19χρονη Αφγανή το βραβείο Enduring Heart, ως ένδειξη υποστήριξης προς την ίδια και όλες τις άλλες κοπέλες που έχουν περάσει ίδια ή παρόμοια βασανιστήρια.
Το βραβείο έδωσε η πρώτη κυρία της California, Maria Shriver. Η σύζυγος του Arnold Schwarzenegger είπε στο κοινό που την παρακολουθούσε: Αυτό είναι το πρώτο βραβείο Enduring Heart και δίνεται σε μια γυναίκα η οποία απέδειξε σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει να αγαπάς και να έχεις μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης.

Η Aisha σε ηλικία μόλις 12 ετών δόθηκε από τον πατέρα της σε έναν Ταλιμπάν για γάμο ώστε να ξεπληρώσει το χρέος του προς αυτόν. Ο σύζυγος της και η οικογένεια του κακοποιούσαν συνεχώς την νεαρή Αφγανή και την ανάγκαζαν να κοιμάται στον στάβλο μαζί με τα ζώα. Όταν προσπάθησε να φύγει μακριά για να γλιτώσει από το καθημερινό μαρτύριο, την έπιασαν, της έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά για τιμωρία και την παράτησαν αιμόφυρτη στα βουνά για να πεθάνει. Η Aisha όμως, όταν κατάφερε να συνέλθει, σύρθηκε μέχρι το σπίτι του παππού της και από εκεί ο πατέρας της την έστειλε σε ένα μυστικό καταφύγιο στην Kabul. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε αεροπορικώς μέχρι την Αμερική όπου την ανέλαβε το ίδρυμα Grossman Burn.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Ενωμένα Έθνη, περίπου το 90% των γυναικών στο Αφγανιστάν υποφέρουν από ενδοοικογενειακή βία, κάτι όμως που οι Ταλιμπάν αρνούνται κατηγορηματικά καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο ιερός ισλαμικός νόμος απαγορεύει τον ακρωτηριασμό ανθρώπου, είτε αυτός είναι ζωντανός, είτε νεκρός.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...