13.10.10

Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων

σχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες και ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αιτία ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην βόρεια Βαλκανική/ανατολική Ευρώπη με τις χαμηλές στην κεντρική Μεσόγειο (Τυρρηνική θάλασσα/κόλπος του Τάραντα). Η διάταξη αυτή θα ευνοήσει την σταδιακή σύγκλιση ψυχρών αερίων μαζών ΑΒΑ συνιστώσας με θερμές αέριες μάζες ΝΝΑ συνιστώσας πάνω από τον ελλαδικό χώρο με αποτέλεσμα την εκδήλωση έντονων κατά τόπους φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στα βορειοδυτικά με ισυρές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κέρκυρα και την Θεσπρωτία θα είναι έντονα. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας και της Θράκης. Ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στο υπόλοιπο Ιόνιο καθώς και στην δυτική Στερεά.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά και θα εντοπίζονται στα ανατολικά και νότια. Οι βροχές και οι καταιγίδες στην Θράκη, την Μαγνησία, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, την βόρεια Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονες και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια και την Κορινθία η πιθανότητα είναι αρκετά αυξημένη. Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ με εξάρσεις στον ηπειρωτικό κορμό της κεντρικής Ελλάδας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Δευτέρα το απόγευμα με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...