6.10.10

Ευγε σε τετοιες ενέργειες...


Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη, προσέφερε δωρεάν 230 ποδήλατα, σε ισάριθμους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.

Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου (Μεγάλοι Χορηγοί), καθώς και των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης (Χορηγοί).

Η διανομή των ποδηλάτων έγινε μέσω κληρώσεων, που έγιναν από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου, σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο Ειδικό Σχολείο. Στις κληρώσεις συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων.

Οι 230 μαθητές που αναδείχθηκαν από τις κληρώσεις, παρέλαβαν τα ποδήλατά τους στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που διοργανώθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στην πλατεία του Φάρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρωταθλητή ποδηλασίας, κ. Κωνσταντίνο Δεληγεώργη, από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργο Αλεξανδρή. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αντώνιος Μαστράφης μίλησε στους μαθητές σχετικά με τα οφέλη της ποδηλασίας, τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το περιβάλλον. Ακολούθησε η παράδοση των ποδηλάτων στους μαθητές, από εκπροσώπους των χορηγών, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης, με επικεφαλής τους κ.κ. Μαστράφη και Δεληγιώργη.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Αλεξανδρής, δήλωσε σχετικά: «Με τη δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων, κάναμε ένα σημαντικό βήμα, ώστε να φέρουμε ξανά το ποδήλατο στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος μας είναι τώρα να ενθαρρύνουμε τη χρήση του ποδηλάτου από τους πολίτες και ειδικά από τη νέα γενιά της πόλης μας. Με την υποστήριξη των χορηγών μας, μοιράσαμε σήμερα έναν αριθμό ποδηλάτων σε μαθητές της πόλης μας και ελπίζουμε ότι τα παιδιά, θα δώσουν ένα θετικό παράδειγμα για όλους.»



www.e-evros.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...