8.10.10

Πέταξαν παπούτσι στον κινέζο πρωθυπουργό στην Άγκυρα.....χαχαχα εχουμε κοινό σημείο με την Κίνα!!




Επίθεση με τον γνωστό πλέον τρόπο δέχτηκε σήμερα το πρωί ο κινέζος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία. Του πέταξαν παπούτσι αλλά δεν τον βρήκαν.

Στόχος διαμαρτυρίας 100 περίπου Ουιγούρων, δηλαδή κινέζων μουσουλμάνων, δέχθηκε το πρωί ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο. Οι Ουιγούροι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε, για να καταγγείλουν τη μεταχείριση από την Κίνα της τουρκόφωνης μουσουλμανικής αυτής μειονότητας στην κινεζική περιοχή Σιντζιάνγκ.
 
Η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το ξενοδοχείο. Όμως ένας από τους διαδηλωτές πέταξε ένα παπούτσι την ώρα που ο Τζιαμπάο έβγαινε από το αυτοκίνητο του όμως δεν τον πέτυχε.
 
Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις ανάμεσα τους και ο Ουιγούρος που πέταξε το παπούτσι.
 
Ο κινέζος πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συνομιλίες με τούρκους ηγέτες, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο αναδυόμενες οικονομίες.
 
πηγη newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...