14.1.11

Και η Βουλή το έργο της. Απέρριψε άρση ασυλίας για 4 βουλευτές

Όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα Real News, απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης των ασυλιών τεσσάρων βουλευτών.

Πρόκειται για τους:

-Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄Θεσσαλονίκης) που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο.....

Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.

-Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα.

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.

-Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα.

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.

- Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ) που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι 4 θετικών..

Έπειτα από όλα αυτά, εμείς ως απλοί πολίτες, αναρωτιόμαστε:
Είτε οι τέσσερις εισαγγελείς δεν γνωρίζουν το νόμο και άρα κακώς ζήτησαν τη δίωξη των ανωτέρω βουλευτών, είτε ότι η Βουλή κάλυψε τις παρανομίες. Δεν μπορεί, ένα από τα δύο συμβαίνει.
Πάντως αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: