18.1.11

Για «ιρανικό Τσερνόμπιλ», προειδοποιούν Ρώσοι πυρηνικοί επιστήμονες

ImageΡώσοι πυρηνικοί επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιράν έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να θέσει ξανά σε λειτουργία τον πυρηνικό του αντιδραστήρα στο Bushehr προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει αυτή τη φορά ένα «ιρανικό Τσερνοπμίλ».
Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του εργοστασίου ως γνωστόν είχε προσβληθεί από το ιό Stuxnet η διασπορά του οποίου στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών του εργοστασίου πιστεύεται πως ήταν μια κοινή μυστική επιχείρηση Ισραήλ και ΗΠΑ.
Οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν ήδη πληροφορήσει το Κρεμλίνο πως ο κίνδυνος για ένα νέο Τσερνόμπιλ είναι υπαρκτός καθώς δεν ξέρουν την ακριβή έκταση της ζημιάς που έχει κάνει ο άγνωστος αλλά καταστροφικός ιός Stuxnet αφενός, και αφετέρου λόγω των πολύ στενών χρονοδιαγραμμάτων που έχουν επιβάλλει οι ιρανοί, ζητώντας την ταχύτερη δυνατή επανεργοποίηση του πυρηνικού σταθμού.
Το Bushehr επρόκειτο να παράγει για πρώτη φορά ηλεκτρική ενέργεια το περασμένο καλοκαίρι πριν η έναρξη της λειτουργίας του αναβληθεί λόγω της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε. Το πείσμα όμως των ιρανών να θέσουν τον αντιδραστήρα σε λειτουργία ίσως τους οδηγήσει σε μια πυρηνική καταστροφή τις συνέπειες της οποίας οι ίδιοι φαίνεται να θέλουν να αγνοούν, προειδοποίησαν οι Ρώσοι επιστήμονες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...