21.1.11

για ένα....κωλοσήμα....

ένας πολίτης του διαδικτύου για το ''νέο'' σήμα της ''νέας'' Ν.Δημοκρατίας του Σαμαρά...

Μου δίνεται τώρα η ευκαιρία να αναφερθώ στην αλλαγή του σήματος της ΝΔ. Δυο κουβέντες μονάχα. Δεν ξέρω ποιοι......
επικοινωνιακοί “εγκέφαλοι”, πολιτικοί ή λοιποί μη θεσμικοί δημοσιολογούντες εισηγήθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά την αλλαγή του σήματος της ΝΔ, με τη διαδικασία μάλιστα του κατεπείγοντος, χωρίς διαβούλευση με τα στελέχη του κόμματος, τους νεολαίους μας και τον κόσμο της παράταξης και χωρίς να γίνει έστω και ένας διαγωνισμός, όπως στην περίπτωση της ΟΝΝΕΔ.

Κατ’ αρχάς, είναι προφανές ότι η αλλαγή του σήματος δεν ήταν καν απαραίτητη, πολύ δε περισσότερο δεν ήταν επείγουσα. Ίσως μάλιστα επιδράσει αρνητικά στη συνείδηση των πολιτών. Το ιστορικό σήμα της ΝΔ είναι σύμβολο: σύμβολο όχι παρελθοντισμού, αλλά σύμβολο της ιστορίας του κόμματος. Άντεξε στον χρόνο γιατί συνδέθηκε με τους αγώνες της παράταξης και του Κων/νου Καραμανλή (όχι του νεωτέρου, μην τρομάζετε).

Θα μου πουν κάποιοι ότι το κόμμα οφείλει να εξελίσσεται, να προοδεύει, να αλλάζει τον εαυτό του, για να μπορέσει να αλλάξει τη χώρα. Δεκτόν. Απολύτως δεκτόν. Αλλά το να αλλάξεις τη βιτρίνα δεν σημαίνει ότι αλλάζεις και το κόμμα. Το κόμμα πρέπει να αλλάξει τις πολιτικές που εφήρμοσε ως κυβέρνηση και πίκραναν και εξόργισαν τον κόσμο, πρέπει να αλλάξει τους νομίμους πλην ανήθικους πολιτικούς, τα στέλεχη που απογοήτευσαν τον κόσμο. Όχι το σήμα του απλώς. Εμένα δεν μου λέει τίποτα απολύτως η αλλαγή του σήματος. Ούτε για ανανέωση του κόμματος εκλαμβάνω την αλλαγή αυτή. Και αν κάποια στελέχη της ΝΔ προβάλλουν αυτό το επιχείρημα, είναι καλό να το ξανασκεφτούν. Γιατί ίσως δώσουν την εντύπωση ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολίτων. Ε, δε θα σε ψηφίσει ο κόσμος γιατί άλλαξες το σήμα. Θα σε ψηφίζει αν δει ότι άλλαξες εσύ ο ίδιος και άφησες τον κακό σου τέως κυβερνητικό εαυτό οριστικά πίσω.


από τον Ανδρέα και χωρίς άλλα σχόλια από εμάς...τα λέει όλα..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...