21.1.11

Παρουσίαση: Ελβετία - Ski Resorts


Τράπεζες, ρολόγια, βουνά και φιλοξενία, γι’αυτά είναι γνωστή η Ελβετία. Περιτριγυρισμένη από πανύψηλα και κατάλευκα βουνά με πανέμορφα τοπία και άψογα οργανωμένα τουριστικά θέρετρα, προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες για διακοπές στους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Τα γραφικά μεσαιωνικά της χωριά κάνουν τους επισκέπτες να την προτιμούν και τους θερινούς μήνες.

Η μακρά παράδοση των Ελβετών στην φιλοξενία είναι εμφανής σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Μερικά από τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου βρίσκονται στην Ελβετία όπως επίσης και μερικά παγκοσμίου φήμης εστιατόρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί πόλο έλξης του διεθνούς jet set και έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς. Ο ευκολότερος τρόπος να ταξιδέψει κανείς στην Ελβετία είναι με τα τρένα, τα οποία φημίζονται για την άνεση, ταχύτητα και θέα που προσφέρουν, διασχίζοντας τις πιο απόκρημνες βουνοπλαγιές και τα πιο απομονωμένα χωριά.

Crans Montana:

Είναι ένα από τα πιο ηλιόλουστα θέρετρα της Ευρώπης, χτισμένο σε στυλ chalet, πάνω στην κοιλάδα του Ρήνου στο γαλλόφωνο τμήμα της Ελβετίας.

Το Crans Montana προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από πίστες που ανταποκρίνεται σε αρχάριους ή προχωρημένους skier ή snowboarders καθώς επίσης και μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα. Υπάρχουν πισίνες, αίθουσα bowling, curling, εσωτερικό γήπεδο tennis, squash, παγοδρόμια, σχολές ιππασίας, tobogganing και disco στον πάγο.

Gstaad:

Το ελβετικό χωριό των παραμυθιών, περιτριγυρισμένο από τις Aλπεις! Με έμβλημα του το ρομαντικό και γραφικό κάστρο στην κορυφή του λόφου, το Gstaad είναι ένα χειμερινό θέρετρο όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, γεγονός που του προσθέτει ακόμη περισσότερη γραφικότητα.

Γνωστό για τα πολυτελή του ξενοδοχεία και τα chalet τα καταστήματα, το εξαιρετικό σέρβις και το διεθνές jet set, το Gstaad είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες περιοχές για σκι στη Ευρώπη.

Εδώ εντοπίζει κανείς την γαλλική αλλά και γερμανική κουλτούρα που συνθέτουν την Ελβετική. Η γύρω περιοχή προσφέρει αρκετές και αξιόλογες περιοχές για κοντινές εκδρομές όπως η Λοζάννη, το Montreux ή τη Βέρνη. Κοντινότερο αεροδρόμιο: Γενεύη 175 χλμ (2 ½ ώρες), Ζυρίχη 205 χλμ.

St. Moritz:

Το St. Moritz έχει συνδυαστεί με την χλιδή, το διεθνές jet set, τις χειμερινές διακοπές που πάντα επιθυμούσαμε να κάνουμε, τα ξενοδοχεία με την καλύτερη εξυπηρέτηση. Σίγουρα πρόκειται για την φαντασίωση του κάθε χειμερινού ταξιδιώτη! Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει περιοχή που να μοιάζει με το St. Moritz.

Για αυτούς που πάνε πρώτη φορά συμβουλή: Μια αποσκευή εδώ δεν είναι ποτέ αρκετή γιατί το σίγουρο είναι ότι δεν θα απολαύσετε τις διακοπές σας υιοθετώντας το sport και casual look των άλλων χιονοδρομικών.

Δεν είναι αυτοί μόνο οι λόγοι που κάθε χειμώνα η περιοχή του St. Moritz κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες: Προσφέρει συνολικά πέντε (!) διαφορετικές περιοχές που μπορεί να αφεθεί κανείς στις ατελείωτες - συνολικά 350 χλμ -χιονισμένες πίστες τους, έχοντας αναλάβει δύο Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερις Παγκόσμιους Αγώνες Σκι και 34 Αγώνες Cross Country! Με την ημερήσια κάρτα - αν προλάβει - μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς τα συνολικά 57 lift, και να κινηθεί στις 19 μπλε, 54 κόκκινες και τις 14 μαύρες πίστες!

Οσο για την φιλοξενία; Στο St. Moritz των 5.600 μόνιμων κατοίκων έρχονται να προστεθούν οι 3.000 εργαζόμενοι από άλλες περιοχές και που όλοι μαζί καλούνται να εξυπηρετήσουν σε κάποια από τις τουριστικές υπηρεσίες τους επισκέπτες. Αυτοί έχουν να επιλέξουν μεταξύ των 5.700 κρεβατιών σε παραδοσιακά ξενοδοχεία και 7.500 κρεβάτια σε σαλέ και διαμερίσματα. Από αυτά, περισσότερα από τα μισά βρίσκονται σε καταλύματα 4* και 5* !

Από την περιοχή έχουν παρελάσει μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου: Charlie Chaplin, Marlene Dietrich, Coco Chanel Grace Kelly, Erroll Flynn, Αριστοτέλης Ωνάσης, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Claudia Schiffer, πριγκίπισσα Καρολίνα, George Clooney.

Αλλά και λάτρης των σπορ να μην είναι κανείς, έχει πολλά να δει και να απολαύσει: Από εδώ ξεκινά και το θρυλικό Glacier Express όπου σε ένα ταξίδι 7 ½ ωρών περνά από 291 γέφυρες, 91 τούνελ και συνδέει το St. Moritz με ένα επίσης φημισμένο χιονοδρομικό της Ελβετίας, το Zermatt. Στην καθημερινή του διαδρομή το Glacier Express μεταφέρει 230.000 σκιέρ και μη.

Οι λάτρεις των ωραίων γεύσεων πρέπει να επισκεφθούν την περιοχή κατά το διάστημα των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, καθώς εδώ πραγματοποιείται το φεστιβάλ Gourmet με συμμετοχή γνωστών σεφ από όλα τα σημεία του κόσμου.

Οποίο και να είναι το ενδιαφέρον του κάθε επισκέπτη, υπάρχουν αστείρευτες επιλογές: Τόσες, που σίγουρα καλύπτουν κάθε απαίτηση και φαντασίωση !

Verbier:

Ένα από τα πιο attractive χιονοδρομικά κέντρα, το Verbier έχει διατηρήσει το παραδοσιακό ελβετικό στυλ με τα σαλέ. Απλώνεται σε μια ηλιόλουστη περιοχή στην καρδιά της Ελβετίας, με καταπληκτική θέα στις γύρω βουνοκορφές.

Είναι το μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο μέσα στην τεράστια περιοχή των 4 κοιλάδων που προσφέρει πάνω από 400 χλμ. χιονισμένης πίστας. Αποτελεί μια από τις πιο μοντέρνες λύσεις για χειμερινές διακοπές και ενδείκνυται για όλα τα επίπεδα.

Γενικά το Verbier συγκεντρώνει νεαρό κόσμο και για το λόγο αυτό έχει να επιδείξει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια.

Zermatt:

Πραγματικό “διαμάντι” των Aλπεων σε ανοιχτή ηλιόλουστη τοποθεσία, είναι γνωστό θέρετρο του διεθνούς Jet Set.

Θα γοητευθείτε από την πρώτη στιγμή, όταν φτάνοντας στο κέντρο διαπιστώσετε ότι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα (μόνο ηλεκτρικά taxi) και τα όμορφα σαλέ με τα γραφικά σοκάκια θυμίζουν ένα παραμύθι του Γκριμ.

Η πανέμορφη κορφή του Matterhorn δεσπόζει στον ορίζοντα και βέβαια υπάρχει, εγγυημένα, χιόνι από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο (μερικές πίστες λειτουργούν όλο το χρόνο). Είναι ίσως το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης.


Καλό Ταξίδι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I was able to find good advice from your blog posts.


Here is my homepage: new cellulite treatment

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...