20.1.11

Τα πιο τρελά ξενοδοχεία


1. Μια σουίτα μέσα σε ορυχείο: Sala Silvergruva, Σουηδία

Μια και μοναδική σουτία, 155 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης! Η Sala Silvergruva βρίσκεται στο ιστορικό ορυχείο Sala, ενός από τα πιο καλοδιατηρημένα ορυχεία στον κόσμο! Τώρα το γιατί κάποιος να θελήσει να πληρώσει λεφτά για να “στριμωχθεί” μέσα σε υπόγειες σπηλιές, είναι μια άλλη ιστορία…


2. Δωμάτιο με θέα που… ταξιδεύει: Everland, Γαλλία

Δεν πρόκειται για ξενοδοχείο, αλλά για ένα μοναδικό δωμάτιο με μπάνιο, σαλονάκι και κρεβάτι king size. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι… ταξιδεύει και παρκάρει σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του Παρισιού. Αν σκεφτεί κανείς το πόσο παράξενη και πρωτότυπη εμπειρία δίνει στους φιλοξενούμενους του, η τιμή του δεν είναι εξωφρενική! Μπορείς να νοικιάσεις το δωμάτιο για 333 ευρώ την ημέρα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για 444 ευρώ αν είναι Σαββατοκύριακο.



3. Το παγωμένο ξενοδοχείο: Hôtel de Glace, Καναδάς

Άλλο ένα Ice Hotel, αυτή τη φορά στον Καναδά. Φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο και χιόνι, το Hôtel de Glace ξαναχτίζεται από την αρχή κάθε χρόνο, και φέτος γιορτάζει την ένατη σεζόν του. Κάθε χρόνο, οι παγωμένοι τοίχοι του χρειάζονται 500 τόνους πάγου και 15 χιλιάδες τόνους από χιόνι για να χτιστούν πάλι και όλη η ανοικοδόμηση κρατάει περίπου πέντε εβδομάδες.



4. Το θαλασσινό resort: Waterworld Hotel, Κίνα

Το ξενοδοχείο Waterworld, “τιμά” το όνομά του, καθώς είναι χτισμένο σε ένα θαλάσσιο πάρκο και είναι φτιαγμένο από τα φυσικά υλικά που υπήρχαν εκεί. Εκτός από τα 400 “φυσικά” δωμάτια του, στο θαλασσινό αυτό resort μπορεί κανείς να χαλαρώσει σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες κάτω από την επιφάνεια του νερού!

Η κατασκευατική εταιρία Atkin’s κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής για αυτό της το δημιούργημα!



5. Το πρώτο…Aircraft Inn: Jumbo Hostel, Σουηδία

Στη Στοκχόλμη βρίσκεται αυτό το… ιδιάζον ξενοδοχείο. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμένο Boeing 747 jumbo, το οποίο αντί να πετάξουν στα σκουπίδια, το μεταμόρφωσαν σε ένα ξενοχείο 25 δωματίων στο αεροδρόμιο Arlanda της σουηδικής πρωτεύουσας. Κάθε δωμάτιο είναι 65 τ.μ. και επιπλωμένο με κρεβάτια, ντουλάπες και flat screen τηλεοράσεις. 

Το πιλοτήριο έχει διαμορφωθεί σε γαμήλια σουίτα, ενώ υπάρχει ακόμα και αίθουσα συνεδριάσεων. Φυσικά, στην είσοδο του αεροπλάνου υπάρχει ρεσεψιόν, καφετέρια με μόνο “μελανό” σημείο τις τουαλέτες: βρίσκονται στην είσοδο και είναι κοινόχρηστες.



6. Η προσωπική σου σωσίβια λέμβος: Capsule Hotel, Ολλανδία

Μπορεί τώρα να μην υπάρχει κίνδυνος που να σου επιβάλλει να έχεις πρόχειρη μια κάψουλα έκτακτης ανάγκης, αλλά αν θες να ζήσεις την εμπειρία, μπορείς να πεταχτείς μέχρι τη Χάγη. Εκεί θα βρεις το πρωτότυπο “ξενοδοχείο” και μπορεις να διανυκτερεύσεις στο δικό σου καταφύγιο. 

Δεν το λες την επιτομή της άνεσης (η καμπίνα έχει διάμετρο 4.25 μέτρα) αλλά τουλάχιστον θα είσαι προφυλαγμένος σε περίπτωση… πλημμύρας ή φυσικής καταστροφής.

Η παράξενη αυτή ιδέα τουρισμού εμφανίστηκε το 2004 και πλέον ο ιδιοκτήτης Denis Oudendijk έχει 8 διαφορετικές λέμβους που “παρκάρουν” στη Χάγη, το Άμστερνταμ αλλά και την Ναντ στη Γαλλία.



7. Ύπνος μέσα σε… βαρέλια: De Vrouwe van Stavoren, Ολλανδία

Δεν είχαν τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτού του ξενοδοχείου, και πήραν τέσσερα king size βαρέλια κρασιού από την Ελβετία και τα μετέτρεψαν σε δωμάτια. Μπορεί παλιότερα να χωρούσαν 14,500 λίτρα γαλλικό κρασί, αλλά τώρα μπορούν να χωρέσουν δύο άτομα σε έναν χώρο διαμορφωμένο με δύο κρεβάτια, μικρό σαλονάκι και τουαλέτα.

Όμως, δεν συνιστάται σε άτομα που δεν είναι φαν του κρασιού, γιατί η μυρωδιά του έχει ποτίσει τα ξύλα των βαρελιών. Ίσως, βέβαια, ακόμα και εκείνοι να αλλάξουν γνώμη αν μάθουν την τιμή: αν πας χειμώνα, η βραδιά θα σου κοστίσει σχεδόν 18 ευρώ -πολύ φτηνότερα από άλλα ξενοδοχεία της Βόρειας Ολλανδίας.



8. Δείπνο παρέα με καμηλοπαρδάλεις: Giraffe Manor, Κένυα

Το μικρό και πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι δεν έχει παράξενα δωμάτια ούτε ανήκουστη τοποθεσία. Βρίσκεται στη μέση ενός δάσους και είναι το μοναδικό μέρος στον πλανήτη όπου μπορείς να δειπνήσεις αγκαλιά με μια καμηλοπάρδαλη.

Όχι, δεν έχει κάποια άλλη ιδιαιτερότητα. Μόνο την καμηλοπάρδαλη που χτυπάει το τζάμι σου, ζητώντας φαγητό. Τώρα μη ρωτήσεις γιατί να θέλει κάποιος να το κάνει αυτό. Ο καθένας έχει τις παραξενιές του.



9. Μέσα σε δεξαμενή νερού: Hotel Im Wasserturm, Γερμανία

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που δεσπόζει στην Κολονία, ήταν κάποτε η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού στην κεντρική Ευρώπη. Το 1990, ο Γάλλος αρχιτέκτονας Αντρέ Πουτμάν το μετέτρεψε σε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο, 78 luxe δωματίων, που διατηρεί την βασική αρχιτεκτονική του και προσφέρει στους επισκέπτες μια αίσθηση από άλλη εποχή.



10. Δωμάτια μέσα σε σωλήνες: Das Park Hotel, Αυστρία

Mπορεί στους περισσότερους η ιδέα του να διανυκτερεύσει μέσα σε έναν τσιμεντένιο σωλήνα να μην φαντάζει ιδανική, αλλά είναι ένας φτηνός και artistic τρόπος διαμονής. Στο Das Park Hotel στην Αυστρία, μπορείς να μείνεις μέσα σε έναν τέτοιο σωλήνα και να εκμεταλλευτείς το room service που σερβίρει μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

 Μόνο που θα πρέπει να φροντίσεις να είσαι… ντυμένος, γιατί τα μικρά παραθυράκια εκτός από τη θέα που προσφέρουν σε σένα, προσφέρουν θέα και στους περίεργους περαστικούς…
 Πηγή: men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...