25.1.11

Ισραηλ: Ο βιασμός από συγγενή "δεν είναι βιασμός"

Το 60% των γυναικών και το 40% των ανδρών στο Ισραήλ, θεωρούν ότι ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική πράξη από συγγενικό πρόσωπο, δεν αποτελεί βιασμό. Για την πλειοψηφία των Ισραηλινών μάλιστα, “αυτός που διαπράττει βιασμό, είναι ένας αλλοδαπός, που πετάγεται από τους θάμνους, για να επιτεθεί σε μία γυναίκα”.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινής καταγωγής ψυχολόγο, Άβιγκεϊλ Μουρ, σε δείγμα 160 γυναικών και 159 ανδρών, το 90% των ερωτηθέντων θεωρεί ως βιασμό, τον εξαναγκασμό σε σεξουαλική πράξη από έναν αλλοδαπό.“Σύμφωνα με την πολύ στερεότυπη άποψη των Ισραηλινών, αυτός που διαπράττει έναν βιασμό είναι ένας αλλοδαπός που πετάγεται από τους θάμνους για να επιτεθεί σε μία γυναίκα”, δήλωσε χαρακτηριστικά η η συντάκτρια της έρευνας.
“Θεωρείτε ως βιασμό τον εξαναγκασμό σε σεξουαλική πράξη από έναν αλλοδαπό, έναν συγγενή ή από έναν σύντροφο;”, ρώτησε συγκεκριμένα η ψυχολόγος, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν με ένα “ναι” ή ένα “όχι”.
Εκτός της συντριπτικής πλειοψηφίας, που θεωρεί το βιασμό πράξη “προερχόμενη” από αλλοδαπό, το 59,8% των γυναικών και το 39,6% των ανδρών δε θεωρούν ότι πρόκειται για βιασμό όταν εμπλέκεται συγγενής.
Την ίδια άποψη έχει και το 18,5% των γυναικών και το 17,3% των ανδρών, όταν ο εξαναγκασμός γίνεται από έναν ερωτικό σύντροφο.
“Ο ισραηλινός νόμος δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στον αλλοδαπό και στο συγγενή”, τόνισε η Μουρ.
Σημειώνεται ότι η έρευνα έχει περιθώρια σφάλματος, ωστόσο ακόμα κι έτσι, τα ποσοστά δείχνουν την ανάγκη “εκπαίδευσης” της κοινής γνώμης, ώστε να είναι ικανή να ξεχωρίσει μεταξύ αυτού που είναι αποδεκτό και αυτού που δεν είναι, σύμφωνα και με την ίδια τη Μουρ.

πηγη: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...