21.1.11

O Paul το χταπόδι έγινε άγαλμα..

Tρεις μήνες μετά το θάνατό του, ο Paul

Το χταπόδι που πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα πρόσωπα του 2010, τρεις μήνες μετά το θάνατό του, ο Paul , κατέχει πλέον μόνιμη θέση στο ενυδρείο που μεγαλούργησε προβλέποντας σωστά όλα τα αποτελέσματα του περασμένου παγκοσμίου κυπέλου της Νότιας Αφρικής.
Η φήμη του εκτοξεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από την...
 σωστή πρόβλεψη όλων των αποτελεσμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική.
Τον περασμένο Οκτώβριο το χταπόδι απεβίωσε και οι πρώην φροντιστές στο Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής στο Oberhausen της Γερμανίας, αποφάσισαν ότι θα πρέπει να φτιαχτεί ένα μνημείο για να θυμίζει σε όλους τις μαντικές προβλέψεις του . Το άγαλμα που στήθηκε στην κεντρική αίθουσα είναι περίπου 1,80 μέτρα ύψος με τον Paul να είναι τοποθετημένος πάνω σε μια μπάλα ποδόσφαιρου, στην οποία υπάρχει μια χρυσή τεφροδόχος που περιέχει τις στάχτες του.
Ένα γαλλικό χταπόδι που ονομάζεται Paul Β ', είναι ο διάδοχος του Paul και παρουσιάστηκε στο ενυδρείο στις 3 Νοεμβρίου αφού πέρασε δύο μήνες σε απομόνωση-ίσως για να βλέπει αγώνες και να συνηθίζει την ιδέα.
Μετά τον θάνατο του πρώτου Paul ο Stefan Porwoll, διευθυντής του Oberhausen Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής, δήλωσε: «ο Paul έφερε χαρά στους ανθρώπους σε όλες τις ηπείρους, με τις συνεχόμενες του σωστές προβλέψεις και φυσικά για τους αγώνες της γερμανικής εθνικής ομάδας και για τον τελικό.
Ένα είναι σίγουρο. Ο Paul κόστισε πολλά λεφτά στους χιλιάδες bookmakers και σίγουρα είναι οι πλέον ανακουφισμένοι από την απουσία του.

http://www.7news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...