10.1.11

Στον Λιονέλ Μέσι και πάλι η Χρυσή Μπάλα, κορυφαίος τεχνικός ο Μουρίνιο

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, που από εφέτος απονείμεται σε συνεργασία του γαλλικού περιοδικού France Football και της FIFA για τον Κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύονται και οι υπόλοιποι καλύτεροι της χρονιάς στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνας είχε κατακτήσει και πέρυσι τη Χρυσή Μπάλα για τις «μαγεικές» εμφανίσεις του με τη φανέλα των Καταλανών.

Τη Χρυσή Μπάλα στις γυναίκες πήρε η Βραζιλιάνα Μάρτα για πέμπτη φορά στην καριέρα της.

Ο τίτλος του κορυφαίου προπονητή πέρασε στα χέρια του Πορτογάλου Ζοζέ Μουρίνιο, που πέρυσι οδήγησε την Ίντερ στην κατάκτηση του Champions League.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον Μάρκο Φαν Μπάστεν της κορυφαίας ενδεκάδας της χρονιάς: Ίκερ Κασίγιας, Ζεράρ Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ, Μαϊκόν, Λούτσιο, Τσάβι, Αντρες Ινιέστα, Γουέσλι Σνάιντερ, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νταβίντ Βίγια.

Το βραβείο «Πούσκας» για την επίτευξη του ομορφότερου τέρματος την περασμένη σεζόν πήρε ο Χάμιτ Αλτιντοπ, για το γκολ που πέτυχε εις βάρος του Καζακστάν με τη φανέλα της Τουρκίας.
Υποψήφιοι ήταν επίσης οι: Φαν Μπρόνκχορστ, Μέσι, Χαλένιους, Τζαμπαλάλα, Αλτιντοπ, Γιοκογιάμα, Νεϊμάρ, Μπόροους, Νασρί, Ρόμπεν.
Το FIFA Fair Play award απονεμήθηκε στην γυναικεία ομάδα της Αιτής Κ17. Ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου βραβεύτηκε με FIFA Presidential Award, μη διστάζοντας να κάνει τον ήχο της... βουβουζέλας κατά την παραλαβή τού απότον Σεπ Μπάτερ.

in.gr

Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...