4.1.11

Εισιτήριο πέντε ευρώ στα επείγοντα των νοσοκομείων! Ισχύει από σήμερα

Πέντε ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα οι ασθενείς που θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία ως επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Υγείας στις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας.
Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει άμεσα να τροποποιήσουν τις φαρμακευτικές δαπάνες προς τους νοσηλευόμενους ασθενείς, φροντίζοντας ώστε το 50% των φαρμάκων που τους χορηγούν να.....
είναι γενόσημα (αντίγραφα), τα οποία κατά κανόνα είναι πιο φτηνά από τα πρωτότυπα.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου, το 2011 είναι κρίσιμο έτος για τα νοσοκομεία, με την τρόικα να επιμένει σε μείωση δαπανών, χωρίς αυτό να σημαίνει - όπως διαβεβαίωσε - «εκπτώσεις» στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Σε ό,τι αφορά τους φαρμακοποιούς, ο κ. Λοβέρδος είπε πως ο διάλογος συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως επιμένει στην θέση του για την «χαλάρωση» των πληθυσμιακών κριτηρίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως από ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους που ίσχυε έως σήμερα, το υπουργείο ζητά να γίνει ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους.
Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση του διαλόγου, ενώ είπε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εποπτεύει το ζήτημα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

NEWSN.WORDPRESS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλημέρα!!!!!!  Σήμερα έχουν γενέθλια 2 πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο Cristiano Ronaldo και ο Neymar Jr.  Είναι πολύ σημαντική μέρα επ...